fbpx

RETETE RECENTE

FONDUE DE CIOCOLATA

February 14, 2012 | CATEGORIA

INGREDIENTE:

300 g ciocolata (alegeti ce ciocolata va place!)
150 ml smantana pentru frisca
1 lingura cognac/lichior
cateva picaturi esenta de vanilie

Pentru servit:
capsune
ananas
portocale
mandarine
banane
cuburi de pandispan

PREPARARE:

Punem ciocolata la topit la baine-marie. Imediat cand incepe sa se topeasca, incorporam smantana pentru frisca, luam vasul de pe foc si adaugam cognacul/lichiorul si esenta de vanilie.
Daca amestecul este prea gros mai punem smantana, iar daca este prea lichid mai adaugam 50 g ciocolata topita.
Punem fondue-ul intr-un vas special care il mentine cald. Cu ajutorul betisoarelor speciale luam fructele si le introducem in ciocolata, apoi servim.

Comentarii

  • un preparat deosebit,pentru ocazii deosebite! toate prezentarile tale,sunt exceptionale,felicitari!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Horia.

  • Pfaa… ce ma fac eu cu tine?! Mi-ai facut o pofta de-mi vine sa rontai din monitor.. 🙂
    Pupici

    • diva in bucatarie

      Simona, treci pe la mine! Pup

  • Ce romantic!Foarte frumos!

    • diva in bucatarie

      Multumesc.

  • Dragut! Imi place ideea!

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Raluca.

  • Mai delicios de-atat nu se poate!Vad ca ai ganduri mari pentru diseara :)!
    Happpy Valentine’s day!

    • diva in bucatarie

      Flory, il astept cu alt desert, fara inimioare!!!!

  • zilahi adela

    Perfecte, pentru diseara!! 🙂 Pup!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Adela.

  • Un adevarat deliciu!!!Unde ai gasit recipientul pentru fondue?Caut de mult, dar nu am gasit. Pup si o seara minunata iti doresc!

    • diva in bucatarie

      Licuta, l-am imprumutat de la prietena mea, special pentru aceasta reteta. Dar am vazut in benzinariile MOL la un moment dat. Vrei sa iti cumpar daca mai gasesc?

Leave a Reply to horia Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *