Ficatei de pui cu ceapa la cuptor

13 februarie 2012Diva in Bucatarie

Ficatei de pui cu ceapa la cuptor. Ficatei de pui cu ceapa la cuptor – reteta simpla si gustoasa ce se pregateste foarte usor.

Ficatei de pui cu ceapa la cuptor – reteta simpla si gustoasa ce se pregateste foarte usor.

Una din cele mai bune retete de ficatei de pui este cea cu ceapa, pregatiti la cuptor. Pot fi mancati cu piure de cartofi, mamaliga sau legume sotate.

Cand eram mica nu  mancam ficatei de pui. Nu imi placeau deloc. I-am descoperit abia in jurul varstei de 30 de ani si de atunci pregatesc ficatei de pui in multe feluri: cu suc de rosii, cu praz, cu smantana sau la cuptor cu legume. Adevarul este ca mie imi dadea matusa mea ficatul de la puii proaspat taiati ba pusi in ciorba/ supa, ba facuti la gratar. Nu aveau ce le trebuia pentru a ma convinge sa ii incerc. Prima reteta descoperita de mine a fost de ficatei de pui cu ceapa la cuptor, o reteta mega delicioasa. Si daca va spune acest lucru o persoana care nu iubea ficateii, dar i-a gasit deliciosi gatiti in acest mod, ar trebui sa ma credeti cand spun ca sunt foarte buni.

Va las colectia mea de retete cu ficatei de pui in acest link, daca vreti sa incercati si alte idei.

Reteta de ficatei cu ceapa va iese foarte bine chiar daca veti gati prima oara acest organ.

Pentru acest lucru tineti cont de doua amanunte importante:

Primul: Ficateii de pui pot lasa sange in timpul prepararii. Pentru ca acest lucru sa nu se intample sau sa fie minimalizat cat se poate de mult, ar fi bine ca ficateii de pui sa stea in apa rece cateva ore, dar apa se schimba de 2-3 ori in acest interval de timp.

Al doilea: Nu puneti sare pe ficatei in timpul gatirii. II usuca si ii intareste.

Ficatul daca nu are putin sos sau nu este insotit de elemente ce compenseaza faptul ca este relativ uscat este posibil sa nu fie pe gustul vostru, de aceea va propun sa lasati sosul langa ficatei in farfurie. Ficateii de pui cu ceapa la cuptor parca se topesc in gura, atat sunt de buni!

Eu am servit ficateii de pui cu ceapa la cuptor cu mamaliga. Am facut un cuib de mamaliga pentru fiecare portie (trei bucati caci fiul meu nu mananca ficat).

Si am pus peste ei si mujdei. Doamne cat de buni sunt!

Va las aici lista de ingrediente si modul de preparare pentru ficatei de pui ceapa la cuptor.

INGREDIENTE:

1 ceapa mare
700 g ficat de pui
6 catei de usturoi
1/4 lingurita busuioc uscat
3 linguri ulei de masline
150 ml vin alb
piper

Pentru servit:
mamaliga
sare
mujdei de usturoi

PREPARARE:

Calim ceapa tocata pestisori.

Intr-un vas termorezistent punem 2 catei de usturoi taiati un cuburi, ficatul spalat bine, ceapa calita, apoi stropim cu vin si ulei de masline.
Condimentam cu piper si busuic uscat si dam vasul (acoperit cu o folie de staniol) la cuptorul preancalzit pentru 15 minute.

Dupa acest interval scoatem vasul, si adaugam restul de usturoi pisat incorporandu-l printre bucatile de ficat in sos.Acoperim iar vasul, il mai dam 5 minute la cuptor, apoi scoatem folia de staniol si il lasam in cuptor pana se rumeneste. Daca scade sosul adaugam putina apa.

Servim ficatul fierbinte, cu mamaliga si mujdei de usturoi. Putem condimenta cu sare cand mancarea este gata.
Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *