Lamingtons / prajitura tavalita

9 februarie 2012Diva in Bucatarie

Lamingtons / prajitura tavalita. Cand terminam de tavalit prajitura, o punem pe un platou si putem servi.

INGREDIENTE:
(Pentru 28 bucati)

Pentru blat:
4 oua
150 g zahar
1 praf de sare
200 g faina
100 ml ulei
1 lingurita praf de copt
l lingurita coaja rasa de  lamaie/portocala

Pentru glazura:
200 g unt
50 g cacao
12 linguri de lapte
250 g zahar
1/2 lingurita esenta rom

Pentru topping:
200 g nuca de cocos
300 g nuca macinata

PREPARARE:

Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si continuam sa mixam pana se topeste zaharul. Adaugam galbenusurile (pe rand sau toate odata) si amestecam usor cu o lingura sau un tel.

Adaugam pe rand uleiul,  apoi faina amestecata cu praf de copt si coaja rasa de lamaie. Le amestecam cu lingura usor pana se omogenizeaza compozitia. Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu dimensiunile de aproximatv 20*30 cm. Coacem blatul in cuptorul preancalzit la 180° timp de 35-40 minute. Ii facem proba cu scobitoarea pentru a vedea daca este copt.

Cand acesta este copt, il punem pe un grilaj si il lasam sa se raceasca. In acest timp pregatim glazura pentru prajitura, punand toate ingredientele intr-un vas, la foc mic. Amestecam si fierbem compozitia cateva minute, pana da semne ca se ingroasa. O luam de pe foc si o lasam sa raceasca, iar aceasta se ingroasa in timp.

Taiem blatul racit in cuburi egale.

Intepam cuburile de blat cu o furculita, le introducem in glazura, avem grija sa fie toate laturile unse, apoi le tavalim prin nuca de cocos sau prin nuca. Le punem pe o farfurie si repetam operatiunea pana terminam cuburile. Daca glazura se intareste prea tare o mai punem pe foc, din cand in cand, astfel incat sa aiba o consitenta putin lichida.

Cand terminam de tavalit prajitura, o punem pe un platou si putem servi.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

      1. Blatul, cel corect, al copilariei, contine si cateva linguri de miere. Mierea de un gust absolut delicios blatului si in combinatie cu siropul prajitura devine una mult mai savuroasa.

  1. Imi aduc aminte de aceasta prajitura !!! Aveam reteta de la o colega care o numea TAVALITA CA LA SINAIA, pentru ca la rindul ei avea reteta de la o verisoara care locuia in SINAIA ! Este o prajitura foarte buna ! De ce a numit-o Tavalita ? veti vedea !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *