Supa crema de ciuperci

3 februarie 2012Diva in Bucatarie

Supa crema de ciuperci. Calim ceapa tocata marunt in unt si ulei de masline. Cand aceasta incepe sa se caleasca, adaugam morcovul, pastarnacul si telina rase prin razatoarea mica.

Supa crema de ciuperci – reteta simpla, rapida si gustoasa.

INGREDIENTE:

350-400 g ciuperci champignon
1 morcov mic
1 ceapa mare
1/2 telina mica
1 pastarnac /patrunjel
1 l supa (de legume, pui sau chiar apa)
30 g unt
3 linguri ulei de masline
sare
piper
150 ml smantana
1 lingura faina

PREPARARE:

Calim ceapa tocata marunt in unt si ulei de masline. Cand aceasta incepe sa se caleasca, adaugam morcovul, pastarnacul si telina rase prin razatoarea mica.

Le perpelim impreuna pret de cateva minute, apoi punem si ciupercile taiate felii subtirele (gen lame). Pastram cateva felii de ciuperci calite pentru a decora supa din castron, cand servim.

Dupa ce s-au calit toate, turnam supa si lasam sa fiarba la foc mic, pana se fierb toate legumele. Adaugam sare si piper, dupa gust.

Cu 5 minute inainte sa oprim focul incorporam treptat smantana amestecata cu faina, amestec pe care l-am diluat inainte cu doua polonice de supa fierbinte.

Pentru a avea consistenta unei creme vom mixa supa cu ajutorul unui blender vertical.

O servim fierbinte, cu crutoane de paine (cu aroma de usturoi, ar fi perfecte). Decoram supa cu feliile de ciuperci prajite si patrunjel verde.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

    1. Nu folosesc supe la plic. Pun 1.2 l de apa la fiert, in care arunc cateva legume(2 morcovi, o telina, un dovlecel, un pastarnac, un ardei… ce am prin casa) tocate marunt pentru a se fierbe repede, apoi strecor si folosesc supa. Legumele tocate marunt se fierb in 15 minute. Daca nu ai rabdare poti folosi un cub Knorr de supa de legume dizolvat intr-un litru de apa.

  1. Am facut pentru prima data o supa crema de ciuperci urmand reteta ta si a iesit yummy-foarte buna 🙂 Ma bucur ca am gasit-o.

  2. Am incercat reteta! Este delicioasa supa, doar ca eu combin gustul de ciuperci cu cel de cimbru, sa incercati si voi!

  3. O sa incerc reteta. Nu stiu cum sa procedez ptr. a pastra gustul pregnant de ciuperci ,care cam dispare prin fierbere ???? Multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *