Bomboane din caise deshidratate

30 ianuarie 2012Diva in Bucatarie

Bomboane din caise deshidratate. Bomboanele din caise uscate, intra la categoria dulciurilor raw, simple de preparat si foarte bune.

Bomboanele din caise uscate, intra la categoria dulciurilor raw, simple de preparat si foarte bune.

INGREDIENTE:
(Pentru 20 bucati)

200 g caise deshidratate
sucul de la doua portocale
3 linguri cognac
5 linguri zahar pudra
100 g fulgi de migdale
70 g nuca de cocos

Pentru topping

70 g nuca de cocos
70 g nuca macinata

PREPARARE:

Punem la inmuiat caisele peste noapte, in sucul de portocala si cognac.

A doua zi le tocam marunt, le amestecam cu zaharul, nuca de cocos si fulgii de migdale macinati, pana se omogenizeaza compozitia.
Formam in maini bilute pe care le tavalim prin nuca de cocos sau prin nuca macinata.

Le servim imediat, dar le putem si pastra la rece cateva zile.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Imi plac mult bomboanele raw. Ai incercat si caisele bio ? Nu contin conservantul dioxid de sulf, folosit pentru a mentine culoarea galbena.
    Nu sunt foarte scumpe comparativ cu cele aurii, au culoarea maro inchis si un gust intens de caramel.

    Multumim pentru reteta !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *