Paine cu masline si rozmarin

25 ianuarie 2012Diva in Bucatarie

Paine cu masline si rozmarin. Framantam aluatul pret de 3-5 minute, apoi incorporam maslinele si rozmarinul tocat grosolan.

INGREDIENTE:

400 g faina alba
150 g faina integrala de grau
25 g drojdie proaspata / 1 plic drojdie uscata
1 lingurita zahar
2 lingurite sare
200 ml de apa calda
50 ml ulei de masline
100 g iaurt grecesc
60 g masline negre – felii, fara samburi
1 crenguta rozmarin proaspat tocat

PREPARARE:

Intr-un vas amestecam faina alba cu cea integrala si sarea. Drojdia o punem intr-o ceasca, cu 1 lingurita de zahar si un praf de faina, apoi turnam apa calda, doar cat sa le acoperim. Amestecam usor, pana se dizolva drojdia si lasam sa dospeasca. Cand vedem ca maiaua sta sa iasa din ceasca, o turnam peste faina.

Amestecam usor, adaugam apa calda continuand sa amestecam. Punem uleiul de masline, apoi iaurtul. Framantam aluatul pana nu se mai lipeste de maini. Daca este nevoie mai adaugam 2-3 linguri de faina, iar daca este prea uscat 1 lingura de apa.

Framantam aluatul pret de 3-5 minute, apoi incorporam maslinele si rozmarinul tocat grosolan.

Formam din aluat o bila mare, o acoperim cu folie de plastic si lasam cam o ora sa creasca, intr-un loc cald, timp in care isi mari volumul de aproape 3 ori. Punem painea intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt. Preancalzim cuptorul la 220°C si coacem painea in primele 10 minute la aceasta temperatura, apoi la 200° pentru inca 25-30 de minute, sau pana se rumeneste. Este bine sa punem in cuptor un vas mic cu apa, pentru a face aburi cat timp coacem painea.

Lasam painea sa se raceasca pe un gratar cel putin o ora.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Cristina, am innebunit dupa painea asta cu masline, peste tot o vad, ador maslinele si pana ce nu incerc nu ma linistesc!! Pupicei!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *