Budinca de somon cu spanac si ciuperci

21 ianuarie 2012Diva in Bucatarie

Budinca de somon cu spanac si ciuperci. Cu ingrediente putine, usor de gasit in orice supermarket, putem prepara o cina pentru 2 persoane foarte delicioasa si sanatoasa: budinca de somon cu spanac si ciuperci.

Cu ingrediente putine, usor de gasit in orice supermarket, putem prepara o cina pentru 2 persoane foarte delicioasa si sanatoasa: budinca de somon cu spanac si ciuperci.

INGREDIENTE:

600 g somon
120-150 g ciuperci
1 ceapa mica tocata marunt
60 g de frunze de spanac proaspat
2 oua – separate
1 felie de franzela inmuita in lapte
2 linguri ulei
cateva fire de marar proaspat
sare
piper proaspat macinat
1 lingura suc lamaie
1 lingura ulei pentru tapetare
2 linguri faina pentru tapetare forma

PREPARARE:

Somonul il spalam, il curatam de piele si il taiem bucatele mici. Intr-o lingura de ulei calim 1 catel de usturoi taiat pe jumatate si 30 g spanac.

Ceapa tocata marunt si ciupercile spalate si taiate cubulete le calim impreuna, in uleiul in care am calit spanacul.

La final, perpelim intr-o lingura de ulei somonul condimentat cu sare si piper, pret de 1-2 minute, pana se albeste. Turnam sucul de lamaie peste acesta, apoi il amestecam cu painea data prin masina de tocat (sau sfaramata in mana pur si simplu), ciuperci, spanacul calit si cel proaspat pe care il rupem in bucatele, mararaul tocat marunt, un galbenus batut.

Incorporam albusurile batute spuma tare si amestecam pana se omogenizeaza compotia. Turnam budinca intr-un vas termorezistent (cu diametrul de 18 cm), tapetat cu ulei si faina, apoi o ungem cu ajutorul unei pensule, cu galbenusul ramas.

Coacem budinca de somon la 180°C timp de 45 minute.

Pofta buna!

Ma gasiti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook este aici.

Daca v-a placut reteta va invit sa ma urmariti pe canalul de YouTube.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *