RETETE RECENTE

TARTA CU SPANAC SI BRANZA

ianuarie 19, 2012 | CATEGORIA

Tarta cu spanac si branza tarta sarata – tarta aperitiv – reteta gustoasa si foarte usor de facut de placinta cu spanac si branza in forma de tarta.

O puteti folosi pe post de gustare, mic dejun, aperitiv sau cina.

Se prepara foarte usor si rapid.

 

 

Tarta cu spanac si branza este printre tartele mele preferate!

Am transformat o reteta veche, dandu-i o noua forma.

Este o placinta in forma de tarta, cu straturi in care branza si spanacul sunt scoase in evidenta separat.
Cred ca este una din cele mai simple retete de placinte de spanac si branza, cu o prezentare frumoasa si un gust extraordinar de bun.

Am folosit spanac congelat, caci se gaseste pe tot parcursul anului.
Branza aleasa de mine pentru reteta de tarta cu spanac si branza a fost telemea de vaca.

O puteti schimba cu orice alt tip de branza sarata (feta, branza de capra, etc), in functie de gusturi si ce aveti in casa.

Daca va plac placintele si tartele cu spanac va las mai jos cateva preparate ce au avut mare succes printre prietenii mei:

Tarta cu spanac si branza este savuroasa si are o sectiune frumoasa.

Textura, culorile si gustul ii vor cuceri si pe copii, asa ca ii poti imprieteni cu spanacul incepand cu aceasta reteta.

Daca vrei sa folosesti spanac proaspat vei avea nevoie de 1.2-1.5 kg.

Il vei spala, il curati de cozi, il oparesti si il toci. Cantaresti pentru a folosi cantitatea indicata de mine in lista de ingrediente.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru tarta cu spanac si branza.

 

Ingrediente tarta cu spanac si branza reteta diva in bucatarie:

400 g spanac congelat
1 ceapa medie
1 lingura cu varf de unt (cam 20g)
3 foi de placinta
ulei pentru uns foile
4 oua
200 g telemea
100 g mozzarella
2 lingurite amidon/faina
2 linguri smantana
sare
piper

Mod de preparare tarta cu spanac si branza:

Intr-un bol am amestecat branzeturile cu 3 oua, amidon, sare si piper.

Daca nu ai amidon in casa poti sa folosesti faina. Ai nevoie de un agent de ingrosare.

Am topit untul si am calit ceapa.

Am adaugat spanacul si am continuat sa calesc la foc mediu spre mic, pana s-a evoporat lichidul.

Am luat de pe foc si in acest moment am pus peste spanac putin mai mult de jumatate din cantitatea de branzeturi rase cu oua (cam 60%).

 

 

Am uns foile de placinta cu ulei, apoi le-am pus intr-o tava cu diametrul de 22 cm.

Poti folosi o forma cu diametrul de 20 cm daca vrei ca tarta cu spanac si branza sa iasa mai inalta.

Am taiat cu o foarfeca marginile ce depaseau inaltimea tavii  si le-am pus deoparte. Voi avea nevoie de ele.

Am turnat amestecul de spanac cu branza in tava, l-am netezit, apoi l-am acoperit cu restul de branzeturi amestecate cu oua.

 

 

Am aranjat bucatile de foi de placinta ramase in valuri/ franjuri peste branzeturi. Le pui in functie de inspiratie.

Le acoperi cu 1 ou batut impreuna cu 2 linguri de smantana si un praf de sare.

Am copt tarta cu spanac si branza in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 40-45 minute.

 

Este atat de buna, incat nu am putut sa astept sa se raceasca!

Am mancat o felie fierbinte. 🙂

Se poate manca calda, dar si rece.

Daca ramane o poti pastra in frigider si o incalzesti a doua zi.

Trebuie sa te convingi si tu ca este foarte gustoasa, asa ca iti doresc spor la gatit!

 

Te invit sa ma urmaresti si pe INSTAGRAM sau pe pagina de Facebook.

Pentru mai multe retete in format video te poti abona la canalul de YouTube.

 

 

 

Comentarii

  • Neata, cat de bine arata!!! te pup

    • diva in bucatarie

      Multumesc, draga mea Dana!

  • Minunata!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Edith!

  • Imi place cum arata !!! 100% ca este foarte bune 🙂

    • diva in bucatarie

      Mirela este ff buna!

  • Arata delicios! Sper sa le placa picilor mei….

    • diva in bucatarie

      Raluca, eu am noroc… copilul meu mananca spanac!

  • Delicioasa treaba!!!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Anto!

  • Imi place atat de mult, ca nu o fac prea des…bizar, nu?…adica, daca o fac, nu ma las pana nu-i gata, toata!

    • diva in bucatarie

      Viviana si mie mi se intampla cu diverse alte retete…

  • Tarte sarate inca nu am facut , dar cu siguranta le voi incerca !!!

    • diva in bucatarie

      Adina, mie imi plac f mult!

    • Jeni

      În loc de motoarele ce pot pune, te rog?

      • Cred ca te referi la branza mozzarella. Poti folosi cascaval, gouda sau alta branza care se topeste.

  • Arata foarte bine!!!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Simona!

  • N-am mancat niciodata, dar cred ca-i delicioasa. Pupici

    • diva in bucatarie

      Simona daca iti place spanacul atunci iti place si tarta aceasta!

  • Mmm, ce apetisanta!!Nu am facut dar cred ca e super buna!Pup!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Licuta! Daca iti place spanacul musai sa o incerci! Pup

  • Arata foarte bine! Chiar poftesc la o feliuta, eu nu prea fac spanac fiindca iubitului meu nu-i place:(

    Poate il conving macar cu tarta asta delicioasa! Pup!

    • diva in bucatarie

      Dana, nici sotul meu nu prea mananca spanac, dar am compania copilului… Pup

  • Alãturi de o supã cremã, este minunat! ai un premiu de ridicat pe blogul meu, pup:)

    • diva in bucatarie

      Multumesc Ramona! Pup

  • Delicioasa!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Maya!

  • MARIAENUTA

    AM FACUT TARTA,A IESIT DEMENTIALA!!! TE IMBRATISEZ!!!

    • diva in bucatarie

      Draga mea, ma bucur tare ca iti place! Te imbratisez si iti doresc weekend placut!

  • flori

    multumesc mult pt aceasta reteta! este singurul preparat cu spanac pe care baiatul meu abia asteapta sa-l fac! l-am facut deja de vreo 5 ori 🙂

    • diva in bucatarie

      Atunci eu sunt tare bucuroasa! Mai am o idee pentru Paste, care s-ar putea sa ii placa.

  • Dana

    La ce foloseste amidonul? E strict necesar?

    Merci,
    Dana

    • diva in bucatarie

      poti pune faina in loc de amidon.

      • Dana

        Am facut tarta ieri, a iesit ex-ce-lent! Le-a placut si copiilor. Usor de facut, usoara la digestie, si foarte gustoasa 🙂

  • Isabella

    Buna am o intrebare se face in forma de tarta sau doar o tava rotjnda cu pereti maininalti?

    • diva in bucatarie

      In orice tava, rotunda sau patrata, doar sa folositi hartie copt mai inalta decat tarta, sa fie scoasa usor dupa o coaceti.

      • Isabella

        Va multumesc pt raspunsul promt!Azi o voi prepara si revin cu rezultatul bun sau rau :))

        • diva in bucatarie

          Nu are cum sa nu iasa!!! Sper doar sa iti placa!

          • Isabella

            Am facut-o deja de vreo 4 ori de atunci,iar de fiecare data e gustoasa!!!! Va multumesc pt reteta. 🙂

  • Madalina

    Băiatul meu nu se atinge de spanac, dar de când am făcut această tartă mă pune să fac mereu. Dar eu fac cu aluat în locul foilor. Mulțumesc mult pt. idee!

  • Dika

    Diva…e diva!

Dă-i un răspuns lui Diva In Bucatarie Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *