Lime cheesecake cu cocos

12 ianuarie 2012Diva in Bucatarie

Lime cheesecake cu cocos. Desertul acesta se potriveste perfect cu provocarea de pe blogul Mitinitei.. Este racoritor, simplu si gustos, iar o portie simpla cred ca vi se va parea prea putin.

Desertul acesta se potriveste perfect cu provocarea de pe blogul Mitinitei.. Este racoritor, simplu si gustos, iar o portie simpla cred ca vi se va parea prea putin.

INGREDIENTE:

4 oua
250 g zahar
sucul de la 2 lime si de la 1 lamaie
coaja rasa de la 1/2 lime
120 ml smantana
250 g mascarpone
250 g crema de branza Philadelphia
2 plicuri budinca de vanilie
250 g biscuiti digestivi
100 g unt – topit
1 lingurita praf de copt

Pentru decor:
100 ml frisca lichida
100 g ciocolata alba
50 g fulgi de cocos

PREPARARE:

Biscuitii zdrobiti intr-un robot de bucatarie (sau dati prin razatoare) ii amestecam cu untul topit. Amestecul in turnam intr-o tava tapetata, cu pereti detasabili. Apasam cu lingura pentru a se lipi biscuitii bine, apoi punem tava la rece pana pregatim crema.

Mixam bine ouale cu zahar, apoi adaugam sucul de lime, lamaie si smantana.

Incorporam pe rand budinca de vanilie, mascarpone, crema Philadelphia, praful de copt, coaja rasa de lime. Amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

Turnam crema peste biscuiti. Punem tava cu pereti detasabili intr-o alta tava in care turnam apa calda. Coacem cheesecakeul in cuptorul preancalzit la 180°C in jur de 45 minute, pana crema se intareste.

Cand tortul se raceste turnam peste acesta o „glazura”, obtinuta astfel: punem ciocolata in frisca lichida, apoi o topim la baine-marie. In momentul in care aceasta s-a topit amestecam bine, lasam sa se raceasca cateva ore la rece, apoi o punem peste cheesecake. Tapetam cu nuca de cocos si servim.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. O portie pentru mine , daca a mai ramas :)! Cred ca nu :(, la ce bine arata si ce ingrediente bune are, este chiar imposibil. Pupicei!

    1. Poti folosi, dar gustul si textura nu va fi la fel. Iti recomand sa incerci cu aceasta crema de branza sau ricotta.

  2. Buna! Daca as vrea sa înlocuiesc sucul de lamaie +limeta cu apa/lapte de cocos, cam cat ar trebui sa folosesc? Mulțumesc mult! Pare demențiala.. am sa o fac, însă ador cocosul și nu ma prea împac cu lămâia. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *