Mancare de conopida cu pui

9 ianuarie 2012Diva in Bucatarie

Mancare de conopida cu pui. Reteta de mancare de conopida cu pui este o reteta simpla, gustoasa, usor de pregatit.

Reteta de mancare de conopida cu pui este o reteta simpla, gustoasa, usor de pregatit.

Mancarea aceasta este perfecta in sezonul rece si imi place foarte mult sa o gatesc de toamna pana la inceputul primaverii. Mereu imi spun ca aceasta mancare de conopida cu pui are gustul si culoarea toamnei.

Nu stiu de ce nu pot sa o mananc vara. In general asociez mancarurile cu conopida cu sezonul friguros.

Pe acelasi principiu, nu imi vine sa mananc iarna pepene.

Retetele cu legume si carne sunt la noi in casa pregatite in toate felurile.

De la simple tocanite, ghiveciuri, pana la retete sofisticate din punct de vedere al prezentarii, cum ar fi rulourile din peste umplute cu legume, ruladele din carne tocata cu legume.

Copilul  meu, ca majoritatea copiilor, prefera carnea de pui.

Poate si din acest motiv veti gasi pe blog aproape 100 de retete cu carne de pui, stranse toate in RETETE CU CARNE DE PUI.

Din fericire toata familia adora conopida, asa ca veti gasi si multe retete cu conopida: de la retete de gratin, la supe crema, pasta de conopida, conopida pane, conopida impanata sau retete pregatite special pentru peroada postului.

Le gasiti pe toate intr-o singura postare: RETETE CU CONOPIDA.

Cea mai apreciata dintre retetele de conopida la noi in casa este conopida la cuptor cu cascaval, in care pun putin coniac spre final.

Mancare de conopida cu pui este satioasa, asa ca o prefer pentru pranz, dar daca se intampla sa sar peste pranz (asta se intampla rar) o savurez cu mare placere la cina.

Este o reteta perfecta pentru intreaga familie. Imi place sosul, in care inmoi o felie de paine.

Nu l-am ingrosat cu faina, alegand sa ma bucur de un sos simplu si bun, foarte gustos.

Imi place carnea frageda si conopida gatita fara sa fie prea moale, flescaita. Conopida se fierbe intre 5 si 10 minute, in functie de marimea buchetelelor.

Faceti proba cu o furculita introdusa in codita.

Daca intra si iese usor inseamna ca este fiarta.

Mancarea de conopida cu pui este exact cum ar trebui o mancare delicioasa, cu legume si carne de pui, pentru a va bucura de un pranz bun si savuros.

Veti observa ca am pus in sos 2-3 frunze de busuioc. Daca nu aveti in casa puteti pune frunze de dafin. Reteta mamei mele era cu dafin.

Acum va las sa vedeti de ce anume aveti nevoie si modul de preparare pentru reteta de mancare de conopida cu pui si va invit sa o pregatiti si voi.

Ingrediente  mancare de conopida cu pui:

4 bucati pui
1.5 kg conopida
1 ceapa mare
400 g pulpa de rosii
50 ml vin alb
1 morcov
1/2 telina mica
sare
piper
2-3 frunze busuioc
patrunjel verde
3 linguri ulei masline

Mod de preparare  mancare de conopida cu pui:

Calim puiul in uleiul bine incins. Il scoatem din tigaie, apoi calim in acelasi ulei ceapa tocata marunt, morcovul si telina rase cat mai fin, apoi le inabusim cu putina apa si vin. Adaugam 600 ml apa, sare si piper, rosiile, busuiocul, punem carnea peste legume si fierbem totul cam 20 de minute.

Separat, punem la fiert conopida rupta in buchetele mai mari in apa cu sare, timp de 3 minute. O scoatem din apa si o lasam la scurs.
Cand s-au fiert legumele si carnea, scoatem carnea din oala, iar legumele si lichidul le pasam.

Punem iar in oala carnea, impreuna cu conopida, turnam sosul pasat peste acestea si mai fierbem 15 minute. Pentru un sos mai gros putem adauga 1 lingurita de faina, eu l-am preferat mai subtire.

Servim mancarica de conopida calda, cu patrunjel verde tocat.

Pofta buna!

Ma gasesti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *