fbpx

RETETE RECENTE

DOVLEAC COPT CU SCORTISOARA

January 8, 2012 | CATEGORIA

Dovleacul copt este un desert rapid, sanatos si gustos, care iti umple casa de arome cand il scoti din cuptor. Este absolut delicios presarat cu scortisoara, zahar si aroma de cognac.

INGREDIENTE:

dovleac
scortisoara
zahar
zahar vanilat
cognac

PREPARARE:

Spalam dovleacul, il taiem pe jumatate si il curatam de seminte. Fiecare jumatate o taiem in felii pe lungime. Le punem intr-o tava, presaram scortisoara si zahar (ambele variante de zahar), il stropim cu putin cognac si il dam la cuptor.

Cand feliile de dovleac sunt aproape coapte, le mai stropim inca odata cu cognac. Le lasam in cuptor pana devin moi si putin caramelizate de la zahar.

Servim dovleacul cu scortisoara fierbinte, dar merge si rece.

Pofta buna!

Comentarii

  • DiaMar bucataria galbena

    Ce arome minunate.O zi buna sa ai.

    • diva in bucatarie

      Multumesc Mihaela!

  • zilahi adela

    Oauuu, ador dovleacul copt, imi aduce aminte de copilarie! Ma servesc cu o felie, nu stiu daca imi ajunge, dar naa nu vreau sa fiu hapsana :)) Pup!

    • diva in bucatarie

      Adela, daca as putea, ti-as trimite o felie… Pup

  • mi-e dor de dovleac….:((

    • diva in bucatarie

      Alinutzika, cand ma intorc din vacanta mai fac cateva retete cu dovleac…

  • Imi aminteste de bunicul… Cel mai bun dovleac copt el il facea! 🙂

    • diva in bucatarie

      Simona, cred ca si tu poti sa faci la fel de bun!

  • Si mie imi aminteste de copilarie , ce frumos era si cate bunatati ne facea bunica !!

    • diva in bucatarie

      Adina, poti face dovleacul si te simti iar copil cand il mananci…

  • Arata minunat! Îmi place!

    • diva in bucatarie

      😉

  • gabriela

    La ce temperatură si cât timp se lasă dovleacul la cuptor

    ?

    • diva in bucatarie

      La 200°C, dar timpul depinde de cuptorul tau. La al meu cred ca a fost 30 minute, dar la vecina mea s-a facut in 50, iar la fina mea in 20 de minute…

  • Pentu umplutura plăcintei cu dovleac, tot la fel procedati cu dovleacul,îl puneti la cuptor?

Leave a Reply to zilahi adela Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *