Muschiulet de porc impanat

7 ianuarie 2012Diva in Bucatarie

Muschiulet de porc impanat. Muschiuletul este mic, cu greutati de 500-700 g. Dintr-un muschiulet de porc impanat se pot satura 3-4 persoane, in functie si de garnitura ce insoteste friptura.

Reteta de muschiulet de porc impanat – friptura frageda si suculenta, pregatita foarte usor. Muschiuletul este cea mai buna carne de porc, este o carne slaba cu continut redus de grasimi. A nu se confunda cu cotletul!

Muschiuletul este mic, cu greutati de 500-700 g. Dintr-un muschiulet de porc impanat se pot satura 3-4 persoane, in functie si de garnitura ce insoteste friptura.

Muchiuletul de porc impanat este o o friptura simpla. Este impanat doar cu usturoi si slanina afumata. Noi folosim slanina afumata in casa de rudele sotului meu, dar cu siguranta se gaseste in orice supermarket.

Toata pregatirea muschiuletului impanat nu dureaza mai mult de 5 minute. Iata de ce iubesc eu friptura aceasta. Nu doar pentru ca este gustoasa, ci si pentru ca se face foarte usor. Alte retete de fripturi gustoase si usor de pregatit aveti aici: friptura de porc cu sos de rosii si usturoi, ceafa de porc la cuptor, cotlet de porc in bere, cotlet de porc in sos de vin rosu, cotlet de porc impanat cu cascaval, mere si prune uscate, cotlet cu sos de mustar frantuzesc. Dati o cautare pe blog dupa cuvantul „porc” si veti descoperi multe retete gustoase. Daca aveti nevoie de inspiratie pentru retete de Craciun va invit sa descoperiti aici o multime de aperitive tradionale din porc, fripturi, ciorbe.

Impanarea unui muschiulet de porc se face foarte simplu: cu un cutit cu lama subtire, bine ascutit, se fac mici crestaturi in bucata de carne. Acestea sunt umplute cu usturoi si slanina, aranjand usturoiul la interior, astfel incat sa nu se arda, sa devina amar. Nu se gateste excesiv! Nu vreti o bucata de carne uscata. Dar, nu o lasati in sange, precum carnea de vita!

Acum va las sa vedeti cum se face muschiuletul de porc impanat si de ce ingrediente aveti nevoie:

INGREDIENTE:

1 kg muschiulet de porc
100 g slanina afumata de porc
100 g bacon/kaizer
5-6 catei usturoi
100 ml vin alb
100 ml ulei
1 lingurita cu varf cimbru uscat
sare
piper

PREPARARE:

Am crestat muschiuletul de porc cu un cutit bine ascutit, din loc in loc. Am umplut crestaturile cu feliute de usturoi si slanina.

Am pus muschiuletul intr-un vas termorezistent. L-am condimentat cu sare, piper proaspat macinat si cimbru uscat. Am turnat in vas vinul si uleiul, am pus restul de usturoi, bucatele de bacon si slanina langa muschiulet, am acoperit cu o folie de staniol si am pus la copt in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 30 minute.

Dupa acest interval am scos folia si l-am lasat sa se rumeneasca pe ambele parti.

L-am scos din cuptor, am aranjat pe un platou cartofii si muschiuletul si apoi am mancat cu mare pofta.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *