Tort cu alune de padure si crema ganache

6 ianuarie 2012Diva in Bucatarie

Tort cu alune de padure si crema ganache. Amestecam untul cu zaharul, pana se topeste zaharul. Apoi, adaugam galbenusurile si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

INGREDIENTE:

Pentru blat:
100 g unt
125 g zahar
30 g faina
170 g alune de padure tocate marunt
4 oua
1 lingurita praf de copt – stinsa cu 1 lingura suc lamaie

Pentru crema:
100 g ciocolata neagra
100 g ciocolata cu lapte
250 g frisca lichida

Pentru decor:
50 -100 g ciocolata topita la baine-marie
50 g alune de padure

PREPARARE:

Amestecam untul cu zaharul, pana se topeste zaharul. Apoi, adaugam galbenusurile si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

Incorporam apoi alunele macinate, faina si praful de copt. La sfarsit adaugam albusurile batute spuma tare si amestecam usor, cu o lingura, toata compozitia.

Turnam aluatul obtinut intr-o forma in care am pus hartie de copt si il coacem in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 40 minute.

Cat timp se coace blatul pregatim crema: punem frisca lichida la baine-marie impreuna cu ciocolata. Lasam pe foc doar pana se topeste ciocolata, amestecand continuu.

Amestecam bine, apoi dam la frigider pentru 2-3 ore pentru a se intari. Eu nu stau bine la capitolul rabdare, asa ca am pus crema doar 30 de minute in congelator.

Dupa ce scoatem blatul din cuptor il lasam se raceasca si il taiem in jumatate. Insiropam blaturile foarte putin (eu nu le-am insiropat deloc), apoi punem crema remixata pe fiecare blat, le suprapunem, ungem tortul pe margine cu putina crema, urmand sa lipim alune de padure tocate marunt sau grosolan.

Decoram tortul cu ciocolata topita si alune de padure.

Lasam tortul la rece minim 4 ore, apoi servim.
Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Tortulet cu cioco am facut si eu de revel , dar cu crema mascarpone si visine …. si tot cu trandafirasi din acestia 😉 … insa nu prea imi plac mie torturile cum imi ies , ma refer la aspect :((( … nu sunt punctul meu forte , ca de delicios , a fost super , s-a papat toooottttt !!! … cu siguranta a fost delicios si al tau , iar aspectul e mult mai reusit decat al meu 😉 …

  2. Cristina tu te opresti vreodata? hmmmm prea multe bunatati aci, prea multe ;)) Si grozave toate!! Acum mai am o problema: cine le papa, ca tu nu cred 😉 Prea bine arata! 😉 Te pup

  3. Acelas lucru spun si eu Yumy!!!! As manca toata ziua asaa ceva, daca nu as tine cont de silueta 🙂 Ciocolatosul este al meuuuuu! Pupic!

    1. Draga Teo, si eu speram sa tin dieta, dar masa principala o priomim seara si are antreu, supa, fel principal si desert! Asta la ora 20.00!!!!!! Cand ma intorc acasa o sa vreau doar salate si ceai verde!

  4. Hello,
    cred ca ar trebui sa mentionezi ceva fff important! la crema, ca sa-ti iasa cremoasa& tare ar trebui batuta dupa ce a fost tinuta in congelator, altfel iese lichida si se imbiba putin blatul in crema. Mananci mai mult blat decat un tort echlibrat;)

    1. Am specificat ca trebuie remixata, asta se face si in cazul in care doar sta in frigider. In cele 30 minute cat am tinut-o eu nu a avut timp sa inghete, sa lase lichid, a avut doar timp pentru a se ingrosa…

  5. Imi spui te rog si mie ce tip ce frisca lichida ai folosit ( ce marca), sunt incepatoare la torturi si nu as vrea sa dau gres. Multumesc frumos.

  6. Ce dimensiune ai avut la tava?mie mia crescut foarte putin tava e de 28 🙁 si ciocolată simplă topită pe bain marine pt.decor nu prea curgea…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *