Cheesecake cu mandarine

29 decembrie 2011Diva in Bucatarie

Cheesecake cu mandarine. Reteta acestui cheesecake cu mandarine este una buna, buna!!! Usor de facut, cu un gust divin… hmmm, mi se face pofta doar cand ma gandesc la el!

Reteta acestui cheesecake cu mandarine este una buna, buna!!! Usor de facut, cu un gust divin… hmmm, mi se face pofta doar cand ma gandesc la el!

INGREDIENTE:

250 g biscuiti digestivi
100 g unt
500 g mascarpone
200 g crema de branza Philadelphia
200 g frisca batuta
250 g mandarine din compot
sucul de la 1/2 portocala
coaja rasa de la 1/2 portocala
1/2 lingurita esenta de portocala
250 g zahar
16 g gelatina
200 g frisca batuta pentru decor

PREPARARE:

Pregatim o forma de tort rotunda, cu fundul detasabil. Biscuitii macinati in robot (sau masina de tocat) ii amestecam bine cu untul topit, apoi ii punem in forma de tort, pe care am tapetat-o cu hartie de copt (cand vom taia tortul nu zgariem tava). Apasam bine cu o lingura pentru a obtine o baza uniforma din punct de vedere al grosimii si consistentei.

Mixam branzeturile cu zaharul pana se topeste. In consistenta acestei creme incorporam coaja de portocala, sucul, fructele taiate cuburi, apoi frisca batuta.

In final adaugam gelatina, preparata conform indicatiilor de pe ambalaj, apoi amestecam bine astfel incat sa se omogenizeze compozitia. Turnam toata crema peste biscuiti, acoperim cu o folie alimentara si dam la frigider tortul pentru minim 12 ore. Decoram cu frisca si servim.

Rapid de preparat si delicios!
Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. superb arata si cred ca e tare racoritor si bun! Dar eu nu sunt capabila de atata munca, pt a -l face!
    Un An Nou Fericit cu toate dorintele implinite!
    Ana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *