Mezel de casa cu curcan si porc

18 decembrie 2011Diva in Bucatarie

Mezel de casa cu curcan si porc. Acest mezel de casa cu carne de porc si curcan se prepara usor si are si un aspect apetisant.

Acest mezel de casa cu carne de porc si curcan se prepara usor si are si un aspect apetisant.

INGREDIENTE:

500 g piept de curcan
50 g sunca curcan
50 g bacon
100 g muschiulet de porc
1 crenguta rozmarin
1 ou fiert
2 oua crude
sare
piper

PREPARARE:

Tocam cu ajutorul robotului 400 g din pieptul de curcan si muschiuletul de porc. Sunca de pui, oul fiert, baconul si restul de carne le tocam grosolan, iar rozmarinul cat mai marunt. Condimentam cu sare si piper, adaugam ouale batute si amestecam totul pana se omogenizeaza compozitia.

Impartim amestecul de carne in doua bucati, pe care le turnam pe o foaie de copt.

Rulam un cilindru, strangem la capete cu ata si apoi punem la fiert salamul, in apa care clocoteste deja.

Dupa 35 minute scoatem salamul din apa, indepartam hartia, apoi il stropim cu ulei de masline, presaram putina boia de ardei dulce si il dam pentru 10 minute la cuptor (am preancalzit cuptorul la 200°C). Il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca. Cand s-a racit, il invelim iar in folie alimentara si il dam la frigider, pana in momentul in care servim.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Wow! Din nou ceva interesant! Tot ce e facut in propria bucatarie, nu poate sa fie decat sanatos,caci stim ce ingrediente punem! Am sa incerc in mod sigur! Felicitari!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *