fbpx

RETETE RECENTE

PUI MAROCAN

December 8, 2011 | CATEGORIA

Acest pui marocan, in care aromele se imbina perfect cu stafide si lamaia, o sa va cureasca prin savoarea preparatului final. Putem inlocui orezul cu cus-cus pentru garnitura.

Putem folosi un pui intreg, doar pulpe sau doar pieptul de pui. Orice vom alge va fi delicios.

Farmecul si gustul deosebit al acestei retete il dau condimentele. Bucataria arabeasca este cunoscuta si apreciata pentru aromele bucatelor.

Cand scortisoara intalneste ghimbirul si turmericul simti cumva ca te afli in fata unui preparat ce te va seduce. Combinatia acestora cu stafidele si lamaia aduce savoare.

Nu avem nevoie de tajine pentru a pregati puiul marocan. Trebuie sa avem putina rabdare, sa rezistam tentatitiei de a tot gusta din vas in timp ce gatim, pentru ca la final sa avem ce pune pe masa.

O alta reteta de pui cu fructe din bucataria marocana este puiul Marbella. 

Aici stafidele sunt inlocuite de curmale. Ele aduc acea dulceata pe care o regasim si in reteta puiului marocan. Este acel dulce care balanseaza si echilibreaza gustul si aroma lamailor.

Nu va mai retin atentia si va las sa descoperiti de aceti nevoie si metoda de preparare pentru puiul marocan.

INGREDIENTE:

3 catei usturoi zdrobiti
1 ceapa mare
1 1/2 lingurita boia de ardei
1 lingurita de chimen
1 lingura ghimbir proaspat, tocat fasii subtiri
1/2 lingurita tumeric
1/2 lingurita sofran
1/4 lingurita scortisoara
4 linguri ulei de măsline
6 bucati pulpe pui
2-3 felii lamaie taiate bucatele
sare
piper
500 ml apa
3 linguri stafide
3 linguri masline verzi fara samburi
1/2 legatura patrunjel
cateva fire de croiandru proaspat

PREPARARE:

Combinam toate condimentele intr-un castron mare. Separat punem usturoiul zdrobit si ceapa taiata julienne, sare, piper si o lingura ulei de masline. Tavalim bucatile de pui prin condimentele uscate si le lasam la marinat timp de o ora, in frigider.

Incalzim uleiul intr-o tigaie mai mare. Punem bucatile de pui la calit cateva minute pe ambele parti, apoi adaugam maslinele si bucatelele de lamaie, usturoiul si ceapa. Calim cam 5 minute. Adaugam stafidele, maslinele, turnam apa si lasam pe foc, acoperind cu un capac (la foc mediu spre mic), in jur de 40 minute. Verificam din cand in cand daca mai avem nevoie de apa. Sosul final trebuie sa fie scazut, dar suficient de moale astfel incat sa il punem peste garnitura.

Luam vasul de pe foc si adaugam patrunjelul si coriandrul verde, tocate marunt. Asezonam cu sare si piper si servim puiul langa o garnitura de cuşcuş, orez, sau pilaf de orez.

Pofta buna!

Reteta adaptata dupa : simplyrecipes.com

Comentarii

  • Ce bine arata.. O reteta pe gustul nostru! Pup

  • diva in bucatarie

    Multumesc Simona!

  • Ce de arome …mi-e o foameeee

  • vai cum arata!!!! pup.

  • Ce bine arata!!!!!!!!!!

  • Oho,ce nebunie de arome ai acolo!

  • Arata minunat Cristina,te pup!

  • diva in bucatarie

    Multumesc Dorina!

  • diva in bucatarie

    Multumesc Dana!

  • diva in bucatarie

    Simona, iti multumesc!

  • diva in bucatarie

    Multumesc Teo!

  • diva in bucatarie

    Multumesc Flory!

  • imi place combinatia !!!! …e delicioasa !!

  • diva in bucatarie

    Multumesc Adina!

  • zilahi adela

    Ce bine arata!!! Foarte aromat puiul, sunt tare curioasa de gust! Pupic!

    • diva in bucatarie

      Multumedsc Adela!

  • ce de arome……

  • Ah, ce bine aratã!!! pe gustul meu, felicitãri:)

  • Tare bine mai arata puiul asta!!!Yummy, tare, tare bun cred ca a fost!Pup!

  • Mmm cat de bine arata!!! Super

  • diva in bucatarie

    Multumesc Alinutzika!

  • diva in bucatarie

    Multumesc Ramona!

  • diva in bucatarie

    Multumesc Licuta!

  • diva in bucatarie

    Multumesc Bianca!

  • mmmmmm puiul asta al tau are o groaza de arome care-mi plac. Ffffff bun.

    • diva in bucatarie

      Multumesc Brandusa!

  • ema

    l-am mai incercat de cateva ori, dar este imposibil sa-i rezist asa ca maine mai “bag” o portie. Incredibil de bun. multumesc!

    • diva in bucatarie

      Multumesc!

  • Isabella

    Buna,am incercat aceasta reteta si vreau sa mentionez ca este dementiala,cu toate ca eu am inlocuit ghimbirul proaspat cu cel macinat! Imi place site-ul dvs pt ca mereu gasesc Retete usor de Preparat si gustoase! Pentru asta Va Multumesc!

    • diva in bucatarie

      Cu drag, Isabella!

Leave a Reply to Simona Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *