Ciocolata de casa

6 decembrie 2011Diva in Bucatarie

Ciocolata de casa. Ciocolata de casa – reteta copilariei – este acel baton de ciocolata facut din lapte praf, gustos si cremos.

Ciocolata de casa – reteta copilariei – este acel baton de ciocolata facut din lapte praf, gustos si cremos.

De consistenta medie spre tare, aceasta este fina, aromata, cu gust bogat de unt, lapte praf si arome.

Nu cred ca exista copil din Romania care sa nu fi gustat macar o data un baton de ciocolata de casa.

Fie ca era pregatit de mama/bunica, fie era adus la scoala si servit in loc de bomboane, la o petrecere de copii sau la candy baruri.

Eu o pregatesc adesea si de sarbatori. Imi place sa am de fie de Pasti, Fie de Craciun, platouri cu mai multe deserturi, iar cicocolata de casa se face atat de rapid si usor, incat as spune ca nu lipseste in niciun an.

Se poate lasa simpla sau se pot adauga nuci, alune sau fructe confiate.

Ciocolata de casa nu se pregateste cu lapte praf pentru bebelusi!

Laptele praf pentru prajituri poate fi cumparat din orice supermarket sau magazin alimentar la un pret rezonabil.

In acest moment pe rafturile magazinelor gasiti brandurile Raraul si Dr. Oetker, ambele foarte bune.

Alte retete de ciocolata de casa pregatite atat cu lapte praf, cat si cu lapte condensat (reteta americana de fudge), le las aici:

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de ciocolata de casa explicat pas cu pas:

INGREDIENTE:

500 g lapte praf
300 g zahar
200 g unt 80%grasime – la temperatura camerei
80 g pudra de cacao neagra
180 ml apa
200 g nuca si alune de padure
1/2 fiola esenta de rom sau 1 lingura rom/ lichior portocale

PREPARARE:

Nucile tocate grosolan si alunele le -am pus in cutor sa se prajeasca in jur de 5-8 minute la 200°C.

In acest timp am amestecat laptele praf cu pudra de cacao. Fara sa le fac reclama eu folosesc ambele produse de la Dr.Oetker.

Puteti alege si brandul de lapte praf „Raraul” sau orice alt lapte praf pentru prajituri.

Untul trebuie sa fie gras. Doar acesta da gust bun prajiturilor.

Am pus intr-o cratita zaharul cu apa si le-am sa fiarba in clocot timp de 5 minute (cronometrat din momentul in care apa bolboroseste).

Focul este de intensitate medie. Dupa acest interval  de timp am luat oala de pe foc, am adaugat untul si esenta, amestecand pana se topeste untul, apoi am turnat peste laptele praf amestecat cu cacao. Puteti adauga untul inainte sa opriti focul cu aproximativ 30 secunde, ca sa fiti siguri ca nu se raceste prea repede compozitia.

Am amestecat rapid, apoi am pus nucile si alunele si am rasturnat continutul intr-un vas tapetat cu hartie de copt sau folie alimentara.

Pentru un aspect estetic frumos pun hartie de copt peste ea si o nivelez apasand cu tocator mic.

Am lasat ciocolata de casa sa se raceasca complet, cateva ore. Poate fi pusa la frigider.

Cand s-a racit poate fi taiata in cuburi.

Este atat de buna!

Spor la prajiturit va doresc!

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Iti las mai jos reteta de ciocolata de casa cu nuci pecan.

Iata ciocolata pregatita de Anda Mihaela.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Delicioasa! Numai eu cred ca sunt singura gospodina care a dat gres la ciocolata de casa :)) Data viitoare nu ma las pana nu-mi iese bine 🙂 Pupici!

  2. Multmesc pentru reteta, chiar am facut ciocolata de casa duminica, si a iesit excelenta…
    Te astept cu noi retete, Felicitari faci o treaba buna!

  3. Am facut reteta,mi-a iesit ft buna,puteam sa tai din portia de cacao cred ca am pus mai mult decat era nevoie. 🙂 ITI MULTUMESC :* ma saturasem de batoanele artificiale ce le vand in magazine….

  4. Buna!
    La cioco alba de casa , Consistența ma intereseaza . Cum sa fie atunci când o punem in forme?? Ma tem ca a mea e prea subțire …. Nu cred ca se mai întărește …. Cum sa o repar dacă e prea subțire ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *