Tort de biscuiti cu mere

5 decembrie 2011Diva in Bucatarie

Tort de biscuiti cu mere. 500 g smantana pentru frisca (30% grasime) sau frisca vegetala pentru cei care tin post

Tortul acesta este minunat! Simplu, economic, de post daca folositi biscuiti de post si frisca vegetala, rapid si usor de facut! Si cred ca mai pot adauga cateva atribute, dara va las sa va convingeti si singuri…

INGREDIENTE:

1 kg de mere rase
300 g biscuiti Petit Beurre / Popular – daca tinem post
200 g de zahar
1 lingurita esenta de vanilie
1/2 lingurita scortisoara
1 lingura rom
sucul de la 1/2 lamaie
2 plicuri budinca de vanilie
4 g gelatina

Pentru ornat:
500 g smantana pentru frisca (30% grasime) sau frisca vegetala pentru cei care tin post
nuci

PREPARARE:

Punem intr-o oala 600 ml de apa, zahar, esenta de vanilie, rom si lasam sa dea in clocot. Adaugam merele rase amestecate cu sucul de lamaie, scortisoara, apoi budinca de vanilie.

Vom fierbe timp de aproximativ 10 minute la foc mediu, amestecand din cand in cand, astfel incat sa nu se lipeasca compozitia de oala. In ultimul minut de fierbere adaugam gelatina (praf) si amestecam continuu. Luam vasul de pe foc si lasam sa se raceasca complet.

Intr-o tava punem un rand de biscuiti, apoi un rand din crema mere rase cu budinca de vanilie. Repetam operatiunea, punand biscuiti (daca se poate in aceeasi ordine cu stratul de la baza), apoi crema de mere si terminam cu un strat de biscuiti. Punem tortul la rece pentru minim 3 ore, apoi il putem decora cu frisca si bucati de nuca.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. ….buna reteta,dar am o intrebare biscuitii nu se insiropeaza,imi este teama ca o sa ramana tari si nu se vor inmuia…..felicitari!

    1. Biscuitii nu vor fi foarte moi, dar vor trage suficient din budinca amestecata cu mere astfel incat sa poti taia tortul (prajitura) frumos. Daca devin prea moi nu va fi bine, vom obtine o pasta amestecata din budinca cu biscuiti… Nu cred ca ti-i dori asa ceva.

    1. O alegere foarte buna! Usor de facut, delicios si… ai grija: creaza dependenta! :)) Te pup si astept impresiile!

  2. Buna!

    Gelatina nu este de post. Gelatina este un produs obţinut prin fierberea pielii, tendoanelor şi ligamentelor de animal. Cred ca se poate face acest tort si fara sa omoaram animale.

  3. INCERC SA FAC AZI :). DAR AM IMPRESIA CA 600 ML APA E PREA MULT LICHID. AS INCERCA SUC DE PORTOCALE. CREDETI CA STRICA ?

    1. Daca merele sunt zemoase este prea multa apa. Poti incerca cu 200 ml si observi daca mai ai nevoie. Poti pune si suc de portocale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *