Tagliatelle cu dovlecei, vinete si cherry

2 decembrie 2011Diva in Bucatarie

Tagliatelle cu dovlecei, vinete si cherry. Intre timp fierbem tagliatellele conform instructiunilor, le strecuram si le punem peste legumele din tigaie. Amestecam si servim imediat.

Tagliatelle (sau orice alte paste aveti in camara) cu dovlecei, vinete si cherry sunt cea mai rapida si mai usor de preparat, dintre retetele de post. As putea sa le mai pun cateva atribute, dar va las sa le gustati si sa le dati verdictul…

INGREDIENTE:
(pentru 2 persoane)

200 g tagliatelle
1 dovlecel mic spre mediu
1 vanata mai mica
100 g rosii cherry
1 lingura de capere
1 cana suc de rosii
3 linguri vin alb
2-3 linguri ulei de masline
2 catei de usturoi
sare
piper
3-4 frunze de busuioc

PREPARARE:

Pentru inceput vanata o curatam de coaja, o taiem in felii sau cuburi pe care le saram, apoi o punem pentru 30 minute, intr-o sita sa se scurga sucul amar. Dupa acest interval, curatam dovlecelul de coaja, il feliem si pe acesta si il calim in uleiul incins bine impreuna cu vanata.

Cand sunt suficient de calite, pe ambele parti, adaugam rosiile, le inecam in suc de rosii si vin, adaugam usturoiul taiat pe jumatate, caperele spalate sub un jet de apa, frunzele de busuioc, apoi condimentam dupa gust. Fierbem in cateva clocote, apoi dam la o parte tigaia de pe foc.

Intre timp fierbem tagliatellele conform instructiunilor, le strecuram si le punem peste legumele din tigaie. Amestecam si servim imediat.

Daca nu tinem post putem rade niste parmezan peste paste.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Ce bine arata!!!Astept sa gust din tarta cu dovlecei duminica si apoi o sa dau verdictul 😀 pe asta o gust din priviri , te pup, o seara frumoasa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *