Tort diplomat cu fructe

1 decembrie 2011Diva in Bucatarie

Tort diplomat cu fructe. Tortul diplomat cu fructe este un deliciu absolut! Nu este greu de facut, nu necesita operatiuni complicate, asa ca trebuie sa il incercati neaparat…

Tortul diplomat cu fructe este un deliciu absolut! Nu este greu de facut, nu necesita operatiuni complicate, asa ca trebuie sa il incercati neaparat…

INGREDIENTE:

16 g gelatina
1 portocala mica
6 galbenusuri de oua
200 g zahar
1 lingura faina
1 lingurita esenta vanilie
300 ml lapte
400 g smantana pentru frisca
2 plicuri intaritor frisca
400 g fructe din compot (ananas, persici, mango)
100 ml suc din compotul de fructe
300 g piscoturi
500 g frisca pentru decor
fructe pentru decor

PREPARARE:

Punem gelatina la dizolvat in sucul de fructe. Vom rade portocala si o stoarcem. Dizolvam faina cu putin lapte. Batem galbenusurile cu zaharul si cu esenta de vanilie, adaugam faina dizolvata si restul de lapte, apoi amestecam. Vom pune compozitia intr-o cratita la foc mediu pana da in clocot, apoi dam focul mic si lasam 10 min sa fiarba, amestecand continuu. Luam de pe foc, lasam putin si adaugam gelatina dizolvata, sucul de fructe si coaja de portocala.

Dupa ce s-a mai racit, dar compozitia este putin calduta, adaugam sucul de portocala si fructele din compot.

Cand se raceste complet amestecam cu frisca (400 ml smantana au fost batute) si turnam peste piscoturile asezate in forma de tort. Avem grija sa punem o folie alimentara inainte, pentru a scoate usor tortul din forma. Daca dorim un tort gata ornat, punem si cateva fructe pe fundul tavii, inainte sa turnam crema.

Acoperim cu un strat de piscoturi si dam tortul peste noapte in frigider.

A doua zi il rasturnam pe un platou si il ornam cu frisca si fructe.

Pofta buna!

Imi place mult cum a iesit tortul diplomat pregatit de Diana Gabriela Dima

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

    1. Nu este nevoie… nu trebuie sa fie nici foarte moi, nici tari – se vor umezi exact cat este nevoie de la compozitie. Dar, daca va place textura mai moale decat atat, puteti sa le inmuiati timp de 1 secunda in lapte.

  1. mie mi e frica ca a iesit crema prea moale, sper sa se intareasca , am pus 6 folii de gelatina de la dr oetker, oare e suficient? oricum reteta mi a facut cu ochiul si am zis sa incerc.Doamne ajuta acuma 😀

    1. Smantana pentru frisca a fost batuta…. si amestecata! Nu punem in tort frisca pentru decor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *