Fundite impletite cu gem si nuca

30 noiembrie 2011Diva in Bucatarie

Fundite impletite cu gem si nuca. Adaugam coaja de portocala, esenta de vanilie, apoi ouale batute cu restul de lapte cald. Amestecam pana se opmogenizeaza compozitia.

INGREDIENTE:

500 g faina
20 g drojdie proaspata
100 g zahar
150 ml lapte cald
100 g unt
2 oua
1 praf de sare
coaja rasa de la 1 portocala
1/2 lingurita esenta de vanilie
zahar pudra pentru tapetare

Pentru umplere:
6 linguri gem
100 g nuca macinata

PREPARARE:

Pentru inceput punem drojdia intr-o cana cu o lingura de zahar si acoperim cu lapte cald. Lasam sa creasca, pregatind intre timp viitorul aluat prin mixarea untului cu zaharul, pana devin cremoase.

Adaugam coaja de portocala, esenta de vanilie, apoi ouale batute cu restul de lapte cald. Amestecam pana se opmogenizeaza compozitia.
Turnam drojdia si amestecam. La sfarsit incorporam faina treptat.

Vom framanta putin aluatul, in jur de 5 minute, pana devine neted si nelipicios. Il acoperim si il lasam sa creasca pana isi dubleza volumul.

Intindem aluatul pe o planseta. Taiem fasii lungi de aproximatix 15 cm si late de 3-4 cm. In mijlocul fiecarei fasii punem gem si nuca, apoi le indoim de la jumatate, pe lungime, ca si cand am vrea sa le lipim. Luam cate doua fasii si le impletim, le rasucim, punand un capat in partea de sus si al doilea in partea de jos, sub „gogoasa”.

Le punem direct in tava de copt, pe care am tapetat-o cu hartie de copt si le coacem in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 20 minute.

Cand le scoatem din cuptor le tapetam cu zahar pudra.
Asteptam sa se raceasca apoi servim.
Intrebarea este cine are rabdare sa astepte?

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *