Budinca de paine cu mere si ciocolata

24 noiembrie 2011Diva in Bucatarie

Budinca de paine cu mere si ciocolata. Painea ramasa de cateva zile prin camara o putem refolosi pentru aceasta budinca de paine cu mere si ciocolata, obtinand astfel un desert gustos si economic.

Painea ramasa de cateva zile prin camara o putem refolosi pentru aceasta budinca de paine cu mere si ciocolata, obtinand astfel un desert gustos si economic.

INGREDIENTE:

250 g paine
500 ml lapte
500 g mere rase
4 oua
120 g zahar
200 g ciocolata cu lapte
50 g nuci tocate grosolan
50 g stafide muiate in lapte
coaja rasa de la 1 portocala
1/2 lingurita scortisoara
1 lingurita esenta de vanilie
1 praf de nucsoara
1 praf de sare
2 linguri de unt si 2 linguri pesmet pentru tapetare

PREPARARE:

Punem painea sa se inmoaie in lapte, apoi o dam prin masina de tocat.

Adaugam 1 praf de sare, esenta de vanilie, scortisoara si nucsoara, apoi coaja de portocale.

Incorporam pe rand ouale batute, zaharul si 100 g ciocolata topita la baine-marie, amestecand de fiecare data pentru a omogeniza compozitia.

La sfarsit adaugam merele rase si stoarse bine de suc, nucile si stafidele.

Amestecam bine compozitia. Turnam totul intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu pesmet, apoi o punem la cuptor sa se coaca timp de 45 minute la 180°C (cuptorul trebuie sa fie preancalzit). Dupa ce se coace, o scoatem din cuptor si o tapetam cu restul de ciocolata topita la baine-marie.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *