Nasturasi cu nuci

21 noiembrie 2011Diva in Bucatarie

Nasturasi cu nuci. Scoatem untul din frigider cu 30 de minute inainte sa pregatim aluatul pentru biscuiti.

INGREDIENTE:
(48 buc cu diametrul de 3.5 cm)

180 g unt
250 g zahar
2 oua
1/2 lingurita scortisoara
1/2 lingurita esenta de vanilie
1 lingurita coaja de portocala
120 g nuca macinata
400 g faina
1 lingurita praf de copt
1 praf de sare

PREPARARE:

Scoatem untul din frigider cu 30 de minute inainte sa pregatim aluatul pentru biscuiti.
Incepem preparararea acestora mixand untul cu zahar, pana obtinem o crema pufoasa. Incorporam pe rand ouale si aromele.

Adugam apoi nuca, iar in final faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare. Amestecam aluatul pana devine neted.

Impartim aluatul in mai multe bucati, pe care le vom face siruri cu un diametru relativ egal. Le punem intr-o folie la frigider pentru o ora.

Taiem apoi felii rulourile si le punem direct intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Pentru a arata ca un nasture, facem doua gauri in mijlocul biscuitelui. Daca avem o forma rotunda putin mai mica decat diametrul biscuitelui putem apasa putin cu aceasta si nasturasii devin mai frumosi.

Ii coacem in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 8-10 minute.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *