Ciorba de oase afumate (garf)

21 noiembrie 2011Diva in Bucatarie

Ciorba de oase afumate (garf). Ciorba din oase de porc afumate cu legume este gustoasa si se face usor.

Ciorba din oase de porc afumate cu legume este gustoasa si se face usor.

Daca nu stiti ce fel de ciorba sa mai gatiti va las aici reteta mea de ciorba cu oase garf afumate, plina de arome, care te imbie sa o savurezi.

INGREDIENTE:

700-800 oase garf cu carne pe ele
2 linguri ulei de masline
1 ceapa
2 morcovi
1/2 telina
1 pastarnac
1 ardei kapia
2 cartofi de marime medie
200 ml zeama de varza
100 ml suc de rosii
cateva fire de tarhon
2-3 frunze de leusetean
1/2 legatura de patrunjel
cateva boabe de piper
1 catel de usturoi
smantana – pentru servit

PREPARARE:

Pentru inceput am calit oasele garf impreuna cu morcovul ras, ceapa si ardeiul kapia tocate marunt. Le-am sotat pana cand s-au inmuiat legumele. Am amestecat destul de des in oala.

Am turnat peste oasele calite cu ceapa si morcovi 2.5 l apa si am lasat sa fiarba. Am luat spuma formata de cate ori a fost nevoie. Peste 15 minute am adaugat restul legumelor tocate in cuburi, cu exceptia cartofilor, usturoiul si 1 lingurita boabe de piper.

Cand legumele si carnea de pe os au fost aproape fierte am adaugat sucul de rosii si zeama de varza pe care am fiert-o in prealabil. Am lasat sa fiarba 5 minute, apoi am adaugat si cartofii taiati cuburi mai mici, tarhonul si leusteanul. Puteti pune doar una din verdeturi, in functie de gust.

Avand in vedere ca zeama de varza este sarata, este bine sa gustati pentru a verifica daca este nevoie sa mai adaugati sare. Cand cartofii si carnea s-au fiert, am luat oala de pe foc.

Puteti scoate carnea de pe oase inainte sa o puneti in farfurie, pentru ca exista persoane care nu apreciaza aspectul oaselor.

Am impartit ciorba de oase de porc afumate in farfurii si fiecare dintre noi a adaugat smantana dupa gust.

Este atat de buna!

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. am luat oase garf, iar azi vom face o ciorbita. am cautat pe net si am vazut aceasta reteta. foto arata perfect. a mai facut cineva ciorba dupa reteta prezentata? e gustoasa? vad ca sunt multe aprecieri dupa prezentarea retetei, par mai degraba ca o reamintire sa faca o ciorba de oase sau… vai ce buna e dupa foto. eu am mare incredere. revin dupa ce o fac. ar fi a 2- a ciorba pe care o fac pana acum dupa ce acum vreo 10 ani am facut o ciorba de sfecla dupa o reteta. am acrit-o de n-a mancat-o nimeni, nici macar eu… poate sunt mai valabil now. multumesc pt reteta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *