Mere coapte umplute cu fructe uscate

17 noiembrie 2011Diva in Bucatarie

Mere coapte umplute cu fructe uscate. Merelor spalate si uscate le taiem un capacel, apoi le indepartam cotoarele.

Daca vrem sa ne miroasa in casa toamna dulce si blanda, atunci coacem niste mere in sos de portocale. Sunt foarte delicioase si usor de facut, asa ca un desert ca acesta nu refuzam niciodata!

INGREDIENTE:

4 mere golden mari
60 -70 fructe uscate (nuci, migdale, stafide)
6 linguri miere de albine (cu consistenta lichida) sau sirop de artar
1/2 lingurita scortisoara praf
50 g unt
sucul de la 1/2 portocala mare sau de la una mica
3 linguri cognac – optional

PREPARARE:

Incingem cuptorul la 200°C.
Merelor spalate si uscate le taiem un capacel, apoi le indepartam cotoarele.

Tocam nucile si migdalele, le amestecam cu scortisoara si 4-5 linguri de miere de albine, apoi umplem merele cu aceasta compozitie.
Punem capacul peste umplutura, un cubulet de unt pe fiecare capac, apoi le asezam intr-un vas termorezistent. Turnam sucul de portocale, cognacul si restul de miere in vas.

Coacem merele 30 de minute. Le servim imediat, punand peste umplutura sosul de portocale.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

    1. Stiu aceasta teorie, dar mama mea este bine sanatoasa si mananca mere coapte umplute, in care pune miere de albine, de mai bine de 60 de ani! Probabil devine toxica pentru organism in momentul in care mananci zilnic.

  1. Aș vrea sa fac aceasta rețetă, dar fără unt, ca să fie un desert de post. Pot înlocui untul cu altceva sau pot renunța la el? Știu că untul dă un soi de savoare merelor coapte, dar oare nu vor ieși gustoase și fară?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *