RETETE RECENTE

GOGOSI CU GEM – DE POST

noiembrie 17, 2011 | CATEGORIA

INGREDIENTE:

500 g faina
200 ml apa
2 linguri mari de zahar
1 praf de sare
2 linguri ulei
coaja rasa de la 1/2 portocala
1 lingurita esenta de lamaie
12 g drojdie proaspata
1 lingurita zahar
ulei pentru prajit

PREPARARE:

Pentru inceput preparam maiaua amestecand drojdia cu 1 lingurita de zahar si 2 linguri apa calda. Cand maiaua creste o amestecam cu faina, apoi adaugam pe rand apa calduta in care am topit zaharul, uleiul si aromele.

Lasam aluatul sa cresca cam 30 minute. Il intindem pe un blat pe care am presarat putina faina, astfel incat sa aiba 2-3 mm grosime. Taiem rondele, pe care le mai lasam putin sa creasca pe blatul de lucru.
Pe o parte din acestea punem 1 lingurita de gem. Acoperim cu alta rondea de aluat si presam cu degetele marginile, astfel incat sa nu ne iasa gemul din gogosi.

Prajim gogosile in ulei incins, astfel incat sa fie rumenite uniform pe ambele parti.

Le scoatem cu o lingura cu gauri si le punem pe un servet de bucatarie.
Pudram cu zahar si servim.

Pofta buna!

Comentarii

  • ce frumoase sunt, merge la cafeluta mea, te pup.
    sa ai o zi frumoasa!

  • o gogosica „merge”

    • diva in bucatarie

      Doar una??? Nu cred ca te saturi!

  • zilahi adela

    Foarte bina arata , si foarte bune! Pup!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Adela, te pup si eu!

  • Criss

    Delicioase! Am sa le fac si eu.

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Criss!

  • vai ce pofta mi-e….

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Alinutzika!

  • Ce pufosenie!!!Imi plac la nebunie!Pup!

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Licuta! Te pup!

  • Claudia

    Ai fost tare harnica zilele astea, numai bunatati!
    Ti-au iesit minunat aceste gogosi umplute, arata extraordinar in sectiune
    !!! te pup

  • isabell

    buna, voi incerca astazi sa fac, sper sa imi iasa 🙂 multumesc de reteta 🙂

    • diva in bucatarie

      Nu are de ce sa nu iasa… Isabell, ai incredere in tine si vei reusi!

  • Dindina

    arata foarte bine…dar, cu stomacelul si ficatul meu ((( la cuptor nu ar merge coapte? multumesc

    • diva in bucatarie

      o sa pregatesc special niste gogosi la cuptor, acestea merg prajite.

  • mihaela

    sunt superrrrrrrrrrrrrrr! La fel si tu!

  • Jeni Haiden

    Îmi pare tare rău, dar nu ați spus rețeta complet. Se amesteca toate ingredientele și. .. se lasă așa nefrământat. Eu l-am frământat dar a fost prea multa faina. Cred ca lichid trebuia sa fie 300-350 gr nu 200. Nu e rețeta pe placul meu. Îmi cer scuze dar m-am cam chinuit sa fac aluatul.

  • Tanase

    Sunt super..acum le-am făcut și eu

  • Mela

    Cat de tare sa fie focul de la aragaz ca sa nu imi iasa creude?

Dă-i un răspuns lui Criss Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *