Gujoane de pui cu parmezan si sos de smantana

16 noiembrie 2011Diva in Bucatarie

Gujoane de pui cu parmezan si sos de smantana. Pentru inceput pornim cuptorul sa se incinga la 200°c. Pregatim si o tava, pe care o tapetam cu hartie de copt.

gujoane-de-pui-C

Cand am gatit la Bel Mondo, Ioana Grigore de la „Lumea retetelor” a preparat niste gujoane de pui cu sos de smantana, o reteta simpla si sanatoasa. Eu am transformat-o putin, i-am adaugat un plus de parmezan si iata cum in 25 de minute m-am ales cu o cina rapida si delicioasa.

INGREDIENTE:

500 g piept de pui dezosat si fara piele
2 oua
200 g faina
150 g pesmet
100 g parmezan ras
200 g smantana
4 catei usturoi
1 lingura ulei de masline
sare
piper

PREPARARE:

Pentru inceput pornim cuptorul sa se incinga la 200°c. Pregatim si o tava, pe care o tapetam cu hartie de copt.
Taiem pieptul de pui fasii subtiri si lunguiete. Le condimentam cu sare si piper, apoi le tavalim prin faina.

gujoane-de-pui-1

Fiecare fasie de carne o trecem apoi prin ouale batute, apoi le tavalim printr-un amestec de pesmet si parmezan ras fin. Punem bucatile de carne direct in tava in care le vom coace. Cand am terminat operatiunea de tapetare a fasiilor de pui, punem tava in cuptor pentru 15- 18 minute, sau pana devin aurii.

gujoane-de-pui-2

Dupa 8 minute le vom intoarce, astfel incat sa se rumeneasca pe ambele parti.

gujoane-de-pui-b

Cat timp gujoanele se coc pregatim sosul: cateii de usturoi zdrobiti ii frecam ulei de masline, sare si piper. Cand usturoiul s-a transformat intr-o pasta legata, punem smantana peste acesta si amestecam pentru a omogeniza compozitia. Sosul il punem intr-un bol mic.

Pentru o prezentare eleganta aranjam gujoanele de pui pe un platou in jurul sosului si servim.

Varianta video aici:


Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Foarte bune cred ca sunt, mai ales in combinatia cu parmezan si cel mai mult imi place ca nu sunt prajite. Iar sosul ne place foarte tare… eu ii spun un fel de mujdei 🙂 Pupici

  2. Excelente ! Se fac rapid si sunt foarte gustoase.
    Trebuie incercate….poate as mai adauga putin iaurt la sos…..
    Te tzuc !

  3. O foarte buna alternativa la snitele pentru petrecerile de copii, cand vrei sa servesti ceva proaspat dar nu vrei sa miroasa a prajeala in casa. Parmezanul face diferenta 🙂

    1. Coincidenta : la un restaurant din Galati si mie mi-a fost rau toata noaptea de la un sos de iaurt cu usturoi! Pentru ca au folosit praf de usturoi granulat…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *