Gogosele cu felii de mere

10 noiembrie 2011Diva in Bucatarie

Gogosele cu felii de mere. Un desert rapid, in doi timpi si trei miscari… Nici nu apuci sa te incalzesti bine si desertul e gata! Eu le-am servit in loc de mic dejun…

Un desert rapid, in doi timpi si trei miscari… Nici nu apuci sa te incalzesti bine si desertul e gata! Eu le-am servit in loc de mic dejun…

INGREDIENTE:

2 mere mari
100 g faina
1 ou
30 g zahar pudra
110 ml lapte
30 g unt
1/2 lingurita praf de copt
1 lingurita coaja rasa de portocala
1/4 lingurita esenta de vanilie
ulei pentru prajit
2 linguri zahar pudra pentru servit
1/2 lingurita praf scortisoara

PREPARARE:

Faina cernuta o amestecam cu praful de copt, zahar si ou.

Turnam laptele, amestecam pana se omogenizeaza, apoi adaugam untul topit si amestecam astfel incat sa obtinem un aluat moale.

Dam putina aroma aluatului cu coaja de portocala si esenta de vanilie.

Scoatem casuta cu samburi a merelor, le curatam de coaja, apoi le taiem felii groase de 5-6 mm. Incingem ulei intr-o tigaie. Feliile de mere date prin aluat le prajim in uleiul incins pe ambele parti pana devin aurii.

Le scoatem cand sunt prajite si le punem pe un servet pentru a absorbi excesul de ulei. Pudram cu zahar pudra si scortisoara si servim.

Delicioase!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Datorita acestor gogoșele am reușit să mănânc câteva kg de mere într o săptămână ! Nu prea agreez merele crude, așa că rețeta asta rapida îmi permite să mănânc aceste fructe sănătoase gătite ușor și ft delicioase! Mulțumesc!
    P.S. eu am folosit ionatan de Voinești. Excelente!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *