Supa crema de legume

7 noiembrie 2011Diva in Bucatarie

Supa crema de legume. O servim simpla cu patrunjel verde tocat, sau putem adauga smantana si crutoane.

Supa crema de legume este delicioasa, hranitoare si are multe vitamine. Putem pune orice fel de legume pe care le avem la indemana in casa. Eu aici am pus chiar tot ce aveam in frigider, dar puteti sa puneti si mazare, sau fasole galbena, brocoli, iar daca va place picanta puteti adauga si ardei iute.

INGREDIENTE:

4-5 morcovi
2 cepe medii
1 catel de usturoi
2 cartofi medii
1 ardei verde
50 g fasole verde
2 rosii
cateva buchete de conopida
1 radacina mica telina
1 pastarnac
1 gulie
1 dovlecel
2 linguri ulei masline
1 legatura patrunjel
1 frunza de dafin
sare si piper dupa gust
smantana

PREPARARE:

Pentru inceput calim o ceapa tocata cu 2 morcovi rasi. Punem 2.5 l apa in oala si fierbem legumele taiate cubulete, impreuna cu ceapa calita cu morcov, pana se moaie. Punem in supa la fiert cateva boabe de piper, 1 catel de usturoi, o frunza mica de dafin, o parte din patrunjel, sare.

Dupa ce au fiert, luam oala de pe foc. Lasam sa se raceasca, apoi folosim un blender si pasam legumele cu o parte din zeama in care acestea au fiert. Daca nu tinem post adaugam 2 linguri de smantana in crema de legume. Cei care iubesc mancarea picanta pot baga in blender si putin ardei iute. In cazul in care supa iese prea groasa, mai adaugam zeama in care au fiert legumele.

O servim simpla cu patrunjel verde tocat, sau putem adauga smantana si crutoane.
Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *