Bulete de cartofi cu sunca

5 noiembrie 2011Diva in Bucatarie

Bulete de cartofi cu sunca. Cartofii fierti si decojiti ii dam prin razatoare. Procedam la fel cu mozzarela si sunca, apoi le amestecam impreuna cu ouale si verdeata tocata.

Daca se anunta musafiri pe neasteptate si nu avem timp sa iesim la cumparaturi, buletele de cartofi cu sunca ne pot scoate din incurcatura, pentru ca ingredientele le avem de obicei in frigider. In plus, se fac foarte usor si sunt gustoase. La mine nu musafirii erau problema, ci graba de a face ceva cu ce mai aveam prin frigider…

INGREDIENTE:

300 g cartofi fierti
100 g mozzarella sau cascaval
100 g sunca slaba
2 oua
putina verdeata
sare
piper
2 linguri pesmet
1 lingura faina
ulei pentru prajit

PREPARARE:

Cartofii fierti si decojiti ii dam prin razatoare. Procedam la fel cu mozzarela si sunca, apoi le amestecam impreuna cu ouale si verdeata tocata.

Asezonam cu sare si piper si amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Luam o lingura din compoztie si o modelam intre palme, sub forma de bile. Le tavalim prin faina si pesmet. apoi le prajim in uleiul bine incins, apoi le scoatem pe un servet absorbant de bucatarie, pentru a absorbi excesul de ulei.

Le servim atat calde, cat si reci. Nu-i asa ca se fac rapid?

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Mariana, nu este acelasi lucru, vei obtine niste chestii pleostite rau…Multumesc pentru aprecieri, te astept cu drag, in fiecare zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *