RETETE RECENTE

TORT CARNAVAL CU CREMA CARAMEL

noiembrie 4, 2011 | CATEGORIA

Blatul acestui tort imi place foarte mult, la fel si crema, asa ca impreuna nu pot da decat ceva foarte bun…

INGREDIENTE:

Pentru blat:
140 g unt – la temperatura camerei
140 g zahar
140 g faina
2 oua
1 lingura rasa praf de copt
3-4 linguri de lapte
1 lingurita esenta de portocale

Pentru crema:
8 linguri zahar
160 ml lapte
200 ml frisca
3 oua
1 lingura amidon
6 g gelatina

Pentru ornat:
300 ml frisca
bombonele colorate

PREPARARE:

Pentru inceput pregatim blatul. Mixam untul cu zaharul pana devin cremoase, apoi adaugam ouale unul cate unul.

Incorporam faina amestecata cu praful de copt amestecand usor. Punem 3 linguri de lapte, amestecam, apoi esenta de portocale si amestecam bine.

Turnam aluatul intr-o tava in care am pus hartie de copt si il punema sa se coaca in cuptorul preancalzit la 180°C pentru 40-45 minute (facem testul cu scobitoarea). Daca avem 2 forme identice de blat impartim aluatul in jumatate si coacem cele doua blaturi in jur de 30 de minute (va recomand sa procedati astfel). Cand blatul este gata il scoatem din forma si il lasam sa se raceasca pe un grilaj. Eu am lucrat cu 2 forme, asa ca nu a fost nevoie sa mai tai blatul in jumatate.


Cat timp se coace blatul tortului, noi pregatim crema: topim zaharul, pana devine lichid si auriu. Punem foile de gelatina la muiat. Turnam laptele fierbinte si lasam sa fiarba, avand grija sa amestecam pana se topeste zaharul. Separat, frecam galbenusurile cu amidonul. Le incorporam in siropul caramel fierbinte, putin cate putin, amestecand mereu. Luam vasul de pe foc, adaugam gelatina inmuiata in apa si mixam compozitia. Incorporam treptat frisca, apoi albusurile batute spuma. Crema o punem la frigider 2-3 ore inainte sa o folosim.

Insiropam blaturile, punem crema pe fiecare din ele, apoi ansamblam tortul suprapunand blaturile.

Ar fi bine sa lasam tortul macar 2 ore inainate sa il servim in frigider. Il ornam cu frisca si bomboane colorate, in ton cu carnavalul…

Petrecere frumoasa si sa aveti pofta!

Comentarii

  • mai…deci nu stiu cum se face…ieri cu varza..azi cu caramelul…pe bune…
    e o chimie, ceva intre noi :))

    super ..am notat si eu reteta!

  • DiaMar-bucataria galbena

    Un tort grozav de bun.

  • cred ca e delicios

  • O frumusete colorata si delicioasa!!Pup!

  • Cu sigurant e delicios!Pupici!

  • Cu siuranta delicos cu caramelul ala in el.
    Pupici

  • eu nu prea am tragere sa fac torturi , dar cand vad atatea minunatii la voi , parca, parca imi vine sa ma apuc de treaba ;)…

  • Caramel???? mai trebuia sa lasi adresa.. ca-ti sunam la usa negresit 😉 pupici

  • diva in bucatarie

    Alice mi s-a mai intamplat si cu Teo! Te pup

  • diva in bucatarie

    Multumesc Mihaela!

  • diva in bucatarie

    Alinutzika, uite cat a mai rams dintr-un tort…atat am salvat pentru poze!

  • diva in bucatarie

    Multumesc Licuta! Te pup

  • diva in bucatarie

    Multumesc Flory! Te pup

  • diva in bucatarie

    Multumesc Bianca!

  • Mmmmmmmmmmmmmmmmmmm! Vreau si eu acum o bucata!

  • Ce bine arata!!! N`as refuza o bucatica!

    • diva in bucatarie

      Simona cu mare drag!

Dă-i un răspuns lui FLORY Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *