Pui cu smantana si ciuperci

3 noiembrie 2011Diva in Bucatarie

Pui cu smantana si ciuperci. Luam de pe foc, presaram cateva fire de marar sau patrunjel proaspat si servim cu mamaliga fierbinte.

 

pui-cu-smantana-si-ciuperci-a

INGREDIENTE:

4 pulpe pui
1 ceapa mare
300 g smantana de gatit
4-5 ciuperci mari proaspete
2 linguri (rase) faina
ulei pentru prajit
sare
piper
marar sau patrunjel proaspat

PREPARARE:

Calim ciupercile, puiul si ceapa separat in ulei, apoi le punem pe toate in tigaie (fara uleiul in care le-am calit), lasandu-le sa se raceasca putin. Trebuie sa avem grija ca ceapa sa fie calita pana se inmoaie bine, altfel nu va avea gust bun in mancare. Ceapa se poate cali in tigaia am care am calit puiul, dupa ce acesta eset gata.

Intr-un vas amestecam 2 linguri smantana cu 2 linguri faina, apoi omogenizam cu restul de smantana. Turnam smantana peste pui si fierbem pret de cateva minute, pana se ingroasa putin sosul. Asezonam cu sare si piper dupa gust.

Luam de pe foc, presaram cateva fire de marar sau patrunjel proaspat si servim cu mamaliga fierbinte.

Simplu si bun!

Sa aveti pofta!

Iata si reteta pregatita de Rodi-Rodik:

pui-cu-smantana-rodi-rodik

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. cu ce se poate inlocui smantana? crema de soia, de cocos pentru gatit….. care ar fi mai potrivita? multumesc

  2. Ciupercile se călesc într-o tigaie, apoi într-o altă tigaie ceapa cu pulpele de pui? Înainte ceapa, apoi adaug în tigaia cu ceapa și pulpele de pui sau cum? Vă mulțumesc pentru răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *