Plachie de peste

1 noiembrie 2011Diva in Bucatarie

Plachie de peste. Pestele spalat il condimentam cu sare si piper, il dam prin faina, apoi il calim putin pe ambele parti.

INGREDIENTE:

500 g peste file
100 ml ulei
2 cepe mari
2 catei de usturoi
100 ml suc rosii
2 rosii coapte bine
1 morcov
50 ml vin alb
50 ml apa
1 foaie de dafin
2 linguri faina
suc de lamaie sau otet
1/4 lingurita boabe piper
sare.

PREPARARE:

Pestele spalat il condimentam cu sare si piper, il dam prin faina, apoi il calim putin pe ambele parti.

Ceapa taiata solzisori o calim pana devine putin sticloasa, in uleiul in care am calit pestele. Adaugam morcovul ras si le calim impreuna putin, cam 2 minute, apoi punem rosiile taiate cubulete, sucul de rosii, vinul si apa, usturoiul zdrobit, boabele de piper si dafinul.

Fierbem totul pret de cateva minute, cam 5 minute ar fi suficient, apoi punem pestele peste legume si dam totul la cuptor ( la 200°C) pentru 20-30 minute.

O servim calduta cu suc de lamaie.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Care va sa zica m-ai lovit fix in moalele capului !! sunt innebunita dupa peste.. iar dupa plachie ma topesc!! Eu o fac putin altfel.. dar imi place oricum in orice varianta! pupici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *