Varza a la cluj

28 octombrie 2011Diva in Bucatarie

Varza a la cluj. Acoperim totul cu sos de rosii si decoram cu felii de rosii taiate rotund. Dam totul la cuptor pentru inca 15-20 minute, cat sa se imbine aromele.

Varză murată călită a cluj

INGREDIENTE:

700 g carne tocata de porc
1 ceapa mijlocie
2 verze murate medii-mici
100 g orez
ulei de masline
200 g smantana
1 foaie de dafin
1/4 lingurita de cimbru
1 praf de piper
sare
ulei de masline
3-4 linguri suc de rosii
2 rosii mari

PREPARARE:

Varza murata o spalam in cateva ape apoi o taiem fideluta, avand grija sa eliminam nervurile groase din fiecare frunza. Calim varza in 4 linguri ulei de masline, adaugand apoi putina apa (o cana ar trebui sa fie suficienta) si foaia de dafin, la foc mic acoperita, sau la cuptor, pentru 1 ora. Eu am calit-o 10 minute pe foc si restul la cuptor.

Orezul il calim deasemena in 3 linguri ulei de masline, apoi stingem cu 1/2 l apa fierbinte. Ii facem loc in cuptor, langa varza, unde il lasam acoperit sa fiarba in jur de 15-20 minute.

Cat timp acestea stau in cuptor, calim ceapa tocata marunt in 4-5 linguri ulei masline, adaugam carnea tocata si incepem sa o perpelim la foc mic cam 30 de minute. Asezonam cu sare, piper si putin cimbru. Punem din cand in cand putina apa, sa nu se arda.

Cand toate sunt gata, amestecam carnea cu orezul. Intr-un vas termorezistent punem un rand subtire de varza, il acoperim cu unul de carne, apoi iar varza, carne, termanand cu un strat de varza.

Acoperim totul cu sos de rosii si decoram cu felii de rosii taiate rotund. Dam totul la cuptor pentru inca 15-20 minute, cat sa se imbine aromele.

Servim fierbinte cu smantana.
Pofta buna!

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.

Daca vreti sa vedeti reteta video pe eran mare apasati pe „watch on YouTube”.

Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici. 

Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *