Bezelele fantoma sunt un desert special pentru copii (si nu numai pentru ei), de Halloween. Sunt haioase si usor de pregatit, asa ca nu ezitati sa le faceti o bucurie celor mici.
Reteta de bezele fantoma este simpla si usoara, pornind de la reteta clasica, dar pregatite mai cu „mot” si desenate cu ochi si gura.
Am folosit ciocolata neagra pentru decor, dar daca aveti colorant alimentar negru va fi mai simplu.
Prima oara le-am pregatit cand Harry era la gradinita si a avut o petrecere unde s-au costumat respectand tematica sarbatorii. Harry isi cumparase de 2 luni un costum „Frankenstein”.
Prinsese drag de costume datorita Adei, care i-a adus din Ameica in costum „Spiderman” si unul „Transformers”.
Bezelele fantoma au fost surpriza dulce in acea zi, dar am pregatit si degete de vrajitoare.
A fost tare bucuros pentru ca atunci cand a revenit de la gradinita pe pervazul geamului era si un dovleac lanterna.
Pentru holul casei am pregatit un decor senzational cu ghirlande, plase de paianjeni si paianjeni din plastic de mai multe marimi.
Daca vreti sa le faceti o surpriza copiilor va las colectia mea de retete de Halloween aici.
Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru bezele fantoma:
Ingrediente bezele fantome:
(Pentru 12 bucati):
3 albusuri
200 g zahar
1 praf de sare
1/4 lingurita esenta de vanilie
2 cuburi ciocolata topita pentru desenat
Mod de preparare bezele fantome:
Am mixat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Am adaugat treptat zaharul, in 3-4 transe, continuand sa mixez in jur de 20 minute sau pana cand spuma obtinuta este atat de tare incat nu cade daca se rastoarna castronul.
Am pus spuma tare de albus intr-un posh, am taiat varful si am modelat bezele duble ca inaltime, realizand la final un mot mic.
Am copt bezelele fantom la 100°C timp de 75 minute, apoi le-am lasat doua ore sa se raceasca in cuptor, fara sa deschid usa cuptorului.
Dupa acest interval bezele vor fi tari, asa pot desenez pe ele ochii si gura folosind ciocolata topita.
Sunt infricosator de delicioase!
Happy Halloween!
Te invit sa ma urmaresti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook o gasesti daca apesi aici.
Pentru mai multe retete in format video te poti abona la canalul de YouTube.
Comentarii
cele mai simpatice bezele pe care le-am vazut , bravooo!!!
Multumesc Adina!
Oau cat sunt de funny!
Ma gandeam intr-o zi si eu la bezea dar nu stiu de ce nu m-am pus sa fac.
De la ideea asta poti porni sa faci si niste omuleti de zapada.Cred ca ar fi perfecti pentru sarbatorile de iarna si sper sa tin minte ideea pana atunci.
O sa-mi salvez linkul asta. 🙂
Pupici!
Este o idee foarte draguta cu oameni de zapada! Te pup
Ce duuulci sunt…si la propriu si la figurat! :))
Multumesc Angela!
initial si eu m-am gandit la oameni de zapada, chiar daca aveau „mot”.
oricum e o idee draguta, iar copiii cred ca ar fi incantati sa isi exerseze talentul artistic pe ele.
Felicitari!
Multumesc Alina!
Minunate! As vrea sa am si eu atat de multa imaginatie si rabdare! Chiar te felicit! Pup!
Multumesc Dana! Noroc cu piticul meu, este o sursa de inspiratie zilnica! Pup
Sunt superbe!
Felicitari!
Multumesc Simona!
Super arata! Ma simt ca un copil.. si`mi vine sa`ti cer unul.. 🙂 Te pup
Suuuper,oidee inedita!Pupici!
Imi place cum ti-au iesit bezelele, sunt asa de bune facute acasa 🙂
Superba prezentare Cristina!Iar bezelele sunt de nota 20!
Simona, cu mare drag iti dau!
Multumesc Flory! Te pup
Multumesc Mihaela!
Multumesc Teo!
Ce haioase sunt!!!Imi plac la nebunie:)Pup!
Multumesc Licuta! Te pup
Super idee ! Poze perfecte ! 🙂
Multumesc Mirela!
Sunt dulci rau!! o sa zic ca m-am speriat nitel sa intru in tema.. dar nu ma pot stapani la cat de dragute la le-ai facut! Pupici
Multumesc draga Antonina!
ce idee super dragalasa!
Multumesc Alinutzika!
Ce dragalase mai sunt.
Multumesc Medi!
SUPERBE!!!
Multumesc Maya!
Am facut ieri fantomele pentru petrecerea la care a fost fetita mea si au facut senzatie. Multumesc din suflet pentru inspiratie.
Cu mare placere! Si eu fac toate acestea pentru copilul meu, asa ca ma bucur ca pot inspira si pe altii!
foarte haioase 🙂
in 75 min or sa se faca scrum
Ati citit ca se coc la 100°C? Nici vorba sa se ingalbeneasca macar la aceasta temperatura!