Musaca de cartofi

26 octombrie 2011Diva in Bucatarie

Musaca de cartofi. Mi-am pus un pahar de vin alb nobil si am savurat la pranz o portie de musaca de cartofi.

Musaca de cartofi este reteta simpla si gustoasa de mancare gatita in cuptor cu cartofi in straturi umplute cu carne tocata. Imi place reteta aceasta cu cartofi prajiti in prealabil, cu carnea tocata in care regasesc aroma cimbrului.

Mi-am pus un pahar de vin alb nobil si am savurat la pranz o portie de musaca de cartofi.

In bucataria noastra musacaua de cartofi este mai mult influentata de bucataria turceasca, asa ca spre deosebire de musacaua de vinete ce are un strat generos de sos béchamel la final, aceasta prinde culoare frumoasa si apetisanta cu un topping din suc de rosii sau felii de rosii. Toate cartile de bucate cred ca prezinta musacaua de cartofi in aceasta varianta.

INGREDIENTE:

500 g carne de porc

500 g carne vitel

1 ceapa mare

2 oua

1,5 kg cartofi

250 ml ulei

100 ml vin alb

50 ml apa

1/4 legatura patrunjel verde

1 lingurita de sare

1 praf de piper

1 lingurita cimbru uscat

1 ceasca suc de rosii

2-3 rosii mari -pentru topping

PREPARARE:

In primul rand tocam carnea. Adaugam verdeata si ceapa tocate marunt, oule, cimbru, sare si piper dupa gust. Amestecam totul bine pana se omogenizeaza compozitia.Taiem cartofii felii rotunde si ii prajim putin.

Dupa ce au fost prajiti, punem un rand de cartofi, unul de carne, realizand alternativ cartofi si carne astfel incat sa obtinem doua randuri de carne si trei randuri de cartofi. Turnam vinul si apa peste straturile de musaca. Le acoperim cu suc de rosii si felii de rosii. Introducem vasul in cuptor la 180°C pentru 40-45 minute.

Servim musacaua calda cu putina smantana.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *