Sunca de pui

21 octombrie 2011Diva in Bucatarie

Sunca de pui. Atat de usor de facut si atat de sanatosa in comparatie cu ce gasim pe rafturile din magazine, incat ar fi mare pacat sa nu preparam noi acest gen de sunculita de pui.

Atat de usor de facut si atat de sanatosa in comparatie cu ce gasim pe rafturile din magazine, incat ar fi mare pacat sa nu preparam noi acest gen de sunculita de pui.

INGREDIENTE:

1 piept pui
150 ml supa pui
50 ml vin alb
2 linguri ulei de masline
3 catei mari usturoi
1/2 lingurita boia de ardei dulce
cateva fire cimbrisor sau putin cimbru uscat
1 frunza dafin
sare
piper

PREPARARE:

Ungem puiul cu uleiul de masline, il condimentam cu sarea, piperul, boia si cimbru. Il punem intr-un vas termorezistent cu capac. Turnam supa, uleiul si vinul, adaugam usturoiul si frunza de dafin, apoi acoperim vasul cu capac, sau cu o folie de staniol, daca nu aveti vase cu capac.

Punem sa se coaca in cuptorul preancalzit la 180°C cam 40 de minute. Dupa acest interval de timp scoatem capacul si lasam sa se rumeneasca putin.

Lasam sunculita de pui la racit, apoi o feliem. Este perfecta pentru sandwichuri la scoala, dar o putem folosi si pe post de aperitiv, sau in salate.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. ma bucur mult ca ai postat reteta.noi nu prea cumparam salamuri din comert dar uneori chiar mi-a fi de mare ajutor mai ales la micul dejun.am mai vazut o reteta de sunca dar cerea cam 48 de ore timp de marinat al carnii.promit sa incerc si reteta aceea si pe a ta cate curand.pupici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *