fbpx

RETETE RECENTE

PUI SHANGHAI

October 17, 2011 | CATEGORIA

INGREDIENTE:

1 piept de pui dezosat
3 linguri sos de soia
1 lingura vin alb
1 lingurita fulgi ardei iute
3 oua
3 linguri faina
3 linguri corn flakes macinat
3 linguri pesmet
sare
piper
ulei pentru prajit

PREPARARE:

Pieptul de pui il taiem in fasii subtiri de grosimea si lungimea unui deget.

Intr-un bol punem puiul la marinat cu vin, fulgi ardei iute si 2 linguri de soia. In alt vas batem ouale cu 1 lingura sos de soia, sare si piper. Adaugam faina si amestecam pana la omogenizare. Punem o tigaie cu ulei la incins. Bucatile de pui, le trecem prin amestecul de ou, apoi prin amestecul de corn flakes si pesmet. Le prajim pe ambele parti in uleiul bine incins.

Scoatem puiul pe un servet de bucatarie, astfel incat sa fie absorbit excesul de ulei.
Servim puiul cu orez, legume sau taitei.
Pofta buna !

Comentarii

  • De foarte mult timp vreau sa fac si… uit mereu 🙂 Mercic ca mi`ai amintit.. sper ca zilele astea sa fac si eu. Te pup

  • diva in bucatarie

    Cu placere Simona!

  • O sa-l incerc si eu, dar voi renunta la ardeiul iute (desi mie imi place foarte mult). Cred ca aceasta reteta va fi pe placul copiilor.

  • Nu am mai facut de mult , e o idee buna de ceva rapid si gustos

  • diva in bucatarie

    Raluca sigur o sa le placa!

  • diva in bucatarie

    Multumesc Dorina!

  • :))
    chiar ma gandeam sa incer si reteta cu fulgii de porumb :))
    renunt la ardei iute, ca tre sa manince si aia mica a mea
    pupici…

  • diva in bucatarie

    Sper ca o sa ii placa! Te pup

  • Vai ce bine arata!!! mi-ai facut o pofta de zile mari!!

  • Mmmm, cel mai buuuuuuun!!! Eu as papa mereu pui shanghai:)

  • In primul rand prezentarea e superba!Esti o talentata!Te pup si spor la treaba!

  • super delicios , imi place !!!!

  • Ador puiutul tãu asa de crispy, yummy!!!

  • delicios!!!!!!!!!!!!!!

  • Lecker, si din nou… ador prezentarea! Imagini superbe!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Maya!

  • Adi

    Felicitari! Preparatele arata foarte bine.Daca nu te superi, am mici recomandari. La marinat se foloseste in loc de vin, o “tarie” care se numeste “Fentszyu” sau “Maotai”, chinezii la acest preparat folosesc amidon si nu faina, in loc de fulgi de ardei iuti se poate folosi un produs excelet , pe nume “Sambal Oelek”, mustar (obligatoriu) sos de soia dar si de peste. La prajit in maia se pune samburi de susan alb si nu fulgi de porumb. Cu fulgi de porumb aduc a pui de la KFC. Si o recomandare la celelalte preparate: in bucataria chineza se folosesc foarte mult legumele, cam 80% legume si restul carne. Legumele tratate la foc iute, numai pt caramelizare. In rest, asa cum le prezinti sunt apetisante tare!!!

Leave a Reply to My Fancy Cake Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *