Burek cu branza

15 octombrie 2011Diva in Bucatarie

Burek cu branza. De atunci o pregatesc adesea cand astept prieteni in vizita, cand trec pe la noi fie in week-end, fie seara pentru a viziona un film impreuna.

Burek cu branza – reteta simpla, rapida si usor de pregatit de placinta cu branza. Burek cu branza este o placinta cu branza sarata si dulce, cu foi de placinta subtiri, din comert.

Burek cu branza este una din placintele mele preferate. Reteta am pregatit-o prima oara pentru o colaborare in care am realizat poze pentru retete traditionale din mai multe tari, iar pentru Serbia aceasta era un din retete.

De atunci o pregatesc adesea cand astept prieteni in vizita, cand trec pe la noi fie in week-end, fie seara pentru a viziona un film impreuna.

Burek cu branza poate fi mancata atat la micul dejun, pe post de gustare sau chiar cina. Imi iau alaturi o cana de kefir sau iaurt de baut si nu mai am nevoie de nimic altceva.

burek-cu-branza-bb

Burek cu branza – este intalnita si in bucataria turceasca, diferenta fiind data de foile yufka.

Este o placinta sarbeasca facuta cu branza sarata, la care folosim foi din comert.

Daca va plac si voua la fel de mult placintele cu foi subtiri, va las mai jos cateva sugestii.

Apasati pe titlul retetei si veti fi redirectionati catre acestea:

Acum va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru burek cu branza – placinta cu branza:

Ingrediente burek cu branza:

1 pachet de foi de placinta
200 ml ulei pentru uns
500 g branza proaspata de vaci
350 g telemea sarata
5 oua
200 de grame iaurt grecesc

Pentru topping:
100 ml lapte
120 de grame de smantana
1 ou

Mod de preparare burek cu branza:

Pentru a pregati burek cu branza am dezghetat foile de placinta peste noapte in frigider.

Branza de vaci zdrobita fin am amestecat-o cu telemeaua rasa prin razatoarea mica.

Am adaugat iaurtul si ouale batute. Ame amestecat pana s-a omogenizat compozitia.

Am obtinut o crema mai fluida. Daca este prea consistenta puteti adauga smantana sau lapte, cate o lingura, pana obtineti ceva ce seamana cu ceea ce vedeti in poza de mai jos.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt unsa bine cu ulei am aranjat 4 foi de placinta, avand grija sa le ung pe toate cu ulei.

Hartia are rolul doar de a proteja tava, atunci cand se va taia placinta in tava, asa ca pote fi omisa daca aveti tavi de inox sau sunt deja zgariate.

Am continuat sa pun alternativ foi de placinta si crema de branza, terminand cu un strat de 4 foi, pe care le-am uns cu ulei. Am taiat portiile de burek, apoi am turnat un amestec de ou cu smantana si lapte peste acesta.

Am copt placinta in cuptorul preancalzit la 180° timp de 45 minute sau pana se rumeneste frumos.

Cand am scos-o din tava a fost foarte usor sa o tai tinand cont de portionarile facute inainte sa o bag in cuptor.

Imi place sa mananc o bucata cat este inca calda-fierbinte. Este tare buna!

Ma gasiti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook este aici.

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. sunt innebunita dupa retetele tale,chiar le am repetat pe cele incercate pt ca sunt senzationale. Acum vreau sa fac cheesecakeul cu zmeura si burek. am doua intrebari, tb sa ung tava chiar daca pun hartie de copt? iar a doua, unde gasesc iaurt grecesc sau daca il pot inlocui cu altceva? multumesc

    1. Iaurt grecesc gasesti in toate supermarketurile – cel de la Olympus. Daca nu gasesti acest brand, lasi iaurtul intr-o sita in care pui tifon, in jur de 24 de ore. Se scurge zerul si ramane doar partea groasa.
      Trebuie sa ungi si hartia pentru ca toate foile trebuie unse uniform.

      1. L am facut azi, a iesit super si ffff gustos! mi am facut un caiet cu retetele pe care le am testat si cu sigurata o sa le repet. multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *