Pizza rustica

13 octombrie 2011Diva in Bucatarie

Pizza rustica. Intr-o ceasca punem drojdia cu zaharul, o lingura de faina si le acoperim cu 2-3 linguri apa calda. Amestecam putin, apoi lasam sa creasca.

INGREDIENTE:

Pentru blat:
300 g faina
120 ml apa calda
10 g drojdie proaspata
2 linguri ulei de masline
1 lingura zahar
1 lingurita sare

Pentru topping:
1 ceasca suc de rosii
1 lingurita oregano
120 g masline fara samburi
100 g ciuperci
150 g mozzarella
1 carnat semiafumat
50 g sunca
50 g kaizer
1 ardei kapia
sare
piper

PREPARARE:

Intr-o ceasca punem drojdia cu zaharul, o lingura de faina si le acoperim cu 2-3 linguri apa calda. Amestecam putin, apoi lasam sa creasca.
Pregatim intr-un vas faina amestecata cu sare. Facem o gaura in mijlocul fainii si turnam maiaua (drojdia crescuta in ceasca).
Amestecam faina cu maiaua, turnam restul de apa calda si uleiul. Framantam aluatul cateva minute, pana devine neted si nu se mai lipeste de maini. Il lasam in vas, acoperit cu un prosop, sa creasca.

Dupa ce aluatul a dospit, il luam din vas si il punem pe blatul de lucru, peste care am presarat faina. Il mai framantam putin, apoi il intindem cu mana sau cu sucitorul, lasand un aluat de 3-4 mm grosime si un diametru de aproximativ 30 cm. Punem aluatul in tava de pizza, pe hartie de copt (pe aceasta o vom ungem cu foarte putin ulei de masline). Acoperim blatul cu un strat de suc de rosii, presaram oregano, sare si piper.

Presaram mozzarella rasa. Peste aceasta aranjam carnatii, kaizerul, sunca, ciupercile, maslinele si ardeiul taiat rondele.

Coacem pizza pe programul de pizza (sau la 220°C) pentru aproximativ 20 -25 de minute.

Asa cum va spuneam si la Pizza Capriciosa, nu mai comandam pizza acasa! Se face mult prea usor …

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Nici eu nu mai comand pizza de mult timp , fac acasa asa cum ne place , cu ce ne place . Pizza ta arata de vis , bine ca nu am vazut-o aseara , ca toata noaptea visam pizza.

  2. Poti sa-mi spui daca tava cu pizza se pune direct pe partea de jos a cuptorului sau pe un gratar undeva mai sus? Eu am constatat ca, la 200 grade, daca pun pizza pe primul „raft” de jos in 15 minute mozzarella devine bruna in umele locuri iar aluatul nu e chiar bine rumenit. Daca o asez chiar in partea de jos, sub primul „raft” se coace si aluatul dar apoi o mai pun pe primul nivel inca 3-4 minute sa se rumeneasca deasupra. Nu am un cuptor prea destept, e drept, dar are functia de coacere pizza… Ma intreb ce s-ar intampla la 220 grade…

    1. Cred ca functia de coacere „pizza” are 220°C si se coace in 20 minute -pusa in cuptor la mijloc, in tava speciala de pizza (are gauri). Uite ca m-ai facut curioasa si o sa merg in vecini sa vd cum fac pizza la cuptorul lor!

      1. Multumesc!
        Si alta intrebare ref. la faina: ce tip de faina folosesti? E intr-adevar faina pentru pizza care se comercializeaza in supermarket-uri chiar sub aceasta denumire si care e de fapt o faina tip 550 mai buna decat faina de ex. 650 sau 000? Merci si spor!

        1. Faina normala, tip 000.
          Nu cumpar nimic din genul faina pentru chec sau pentru pizza, pentru ca vreau sa testez cum iese cu cea pe care o gasim oriunde si oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *