Pui cu rosii si ciuperci

8 octombrie 2011Diva in Bucatarie

Pui cu rosii si ciuperci. Acoperim vasul cu o folie de aluminiu si il dam la cuptor la 200°C pentru 30 minute. Dupa aceste interval scoatem folia si lasam sa rumeneasca puiul pe ambele parti.

Pentru masa de pranz in familie vrem sa facem ceva rapid si gustos. Pui cu rosii si ciuperci la cuptor sunt o solutie foarte buna, pentru ca avem garnitura facuta in acelasi timp. Eu ma apuc deja de preparat…

INGREDIENTE:

4 pulpe de pui
500 g rosii cherry
500 g ciuperci proaspete sau din conserva
1 ceapa
2 crengute rozmarin
3-4 linguri ulei masline
6 -7 catei usturoi
50 g vin alb
sare
piper
cimbru uscat

PREPARARE:

Ceapa curatata o taiem pestisori. Asezam feliile de ceapa pe fundul unul vas termorezistent. Punem pulpele de pui peste acestea. Printre pulpe punem rosiile si ciupercile, apoi condimentam cu sare, piper si cimbru uscat. Stopim totul cu ulei de masline si vin. Punem si usturoiul taiat in cubulete sau felii, apoi frunze de rozmarin.

Acoperim vasul cu o folie de aluminiu si il dam la cuptor la 200°C pentru 30 minute. Dupa aceste interval scoatem folia si lasam sa rumeneasca puiul pe ambele parti.
Servim fierbinte, avand grija sa punem in farfurie atat rosii, cat si ciuperci pe langa pui.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. arata senzational.vin sieu la masa la voi?
    Cristina, multumesc din suflet pt sugestiile culinare. Am facut slata orientala! Nu mai mancasem de aproape un an de zile…uitasem de acest fel de mancare. Foarte buna, atat de buna incat nicitimp de poze nuu am avut. Multumesc frumos.

  2. Ai dreptate, un pranz usor, gustos si rapid pt. masa de duminica in familie. Minunat alaturi de niste ardei copti! Nota 10!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *