Caponata alla siciliana

6 octombrie 2011Diva in Bucatarie

Caponata alla siciliana. Respectam indicatiile „furnicutilor” si taiem vinetele cubulete mai mari, apoi le punem in apa cu sare, cam 2 ore. Rosiile decojite le taiem marunt.

Caponata este un aperitiv traditional din Sicilia, avand la baza vinete, rosii si masline. Aceasta reteta, din seria celor gustate la intalnirea cu Electrolux, apartine lui Carmen, de la Bucataria Furnicutilor. Merita incercata pentru ca are avantajul de a se face rapid, dar si pentru ca este gustoasa.

INGREDIENTE:

4-5 vinete
250 g masline cu sau fara samburi
2-3 cepe potrivite
4 rosii coapte si decojite – sau pulpa de rosii din conserva
1-2 catei usturoi (mai mici)
2-3 tulpini de telina (sau apio)
50 g capere
8 linguri otet
1 lingura zahar – sau inlocuitor
8-10 linguri ulei de masline
sare
busuioc pentru decor

PREPARARE:

Respectam indicatiile „furnicutilor” si taiem vinetele cubulete mai mari, apoi le punem in apa cu sare, cam 2 ore. Rosiile decojite le taiem marunt.
Tocam ceapa si usturoiul si le calim in 2-3 linguri de ulei de masline. Dupa ce s-au rumenit, adaugam rosiile, maslinele si caperele scurse si clatite cu putina apa. Amestecam, apoi lasam sa fiarba la foc potrivit, pana se formeaza un sos.

Scugem vinetele de apa si le calim in alt vas, eventual in mai multe transe pentru a le cali uniform. Le prajim pana se coloreaza putin.

Calim apoi, in aceeasi tigaie, tulpinile de telina. Punem vinetele si telina peste sosul de rosii si lasam sa fiarba, la foc mic, in jur de 5 minute. Dupa acest interval adaugam sare, zahar si otet, amestecam sa se omogenizeze compozitia, mai lasam sa fiarba cateva minute, apoi luam vasul de pe foc.

O lasam sa se raceasca si putem servi. Decoram cu frunze de busuioc.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *