Pancakes cu cartofi

5 octombrie 2011Diva in Bucatarie

Pancakes cu cartofi. Cartofii curatati de coaja ii dam prin razatoare si ii amestecam cu restul ingredientelor pana obtinem o compoztie omogena.

INGREDIENTE:

2 cartofi de marime medie fierti in coaja
2 linguri faina
1 ou
1/2 lingurita praf de copt
1/2 legatura marar
sare
piper
1 varf cutit praf nucsoara
ulei pentru prajit

PREPARARE:

Cartofii curatati de coaja ii dam prin razatoare si ii amestecam cu restul ingredientelor pana obtinem o compoztie omogena.

Punem cu o lingura compozitia de cartofi in uleiul incins din tigaie. Rumenim clatitele pe ambele parti, apoi le punem pe un prosop de hartie, pentru a absorbi surplusul de ulei.

Le servim cu sos de iaurt cu castraveti si usturoi, sau cu pateu de somon.
Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Yeee! D`astea imi facea bunica… doar ca le spuneam chiftelute de cartofi 😛 Si`mi placeau ca aveau un gust dulceag.. Of.. ce departe pare acum copilaria.. 🙂 Te pup

  2. Simona, si eu devin nostalgica cand dau de retete din copilarie. Din pacate mai mult ma jucam de-a gatitul cu verisoarele mele, mai mari cu 15-20 de ani, iar eu ma prosteam pe langa ele, caci ele chiar faceau treaba).

  3. Sunt foarte gustoase…si eu fac dar mai adaug niste branza sfaramata un deliciu…la noi in zona Vaii Jiului se numesc ,,placinte momarlanesti!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *