Clatite cu ricotta si zmeura

1 octombrie 2011Diva in Bucatarie

Clatite cu ricotta si zmeura. Pentru inceput facem crema cu care vom umple clatitele: amestecam crema de branza ricotta cu 1 ou, 100g zahar si o ligurita de esenta de vanilie.

INGREDIENTE:
PENTRU CLATITE:
2 oua
250 g faina
500 ml lapte
1 varf lingurita sare

PENTRU CREMA:
250 g crema branza ricotta
1 ou
100 g zmeura
150 g zahar
1 lingurita esenta de vanilie

PREPARARE:

Pentru inceput facem crema cu care vom umple clatitele: amestecam crema de branza ricotta cu 1 ou, 100g zahar si o ligurita de esenta de vanilie.
Lasam crema in bol pana facem clatitele. Luam o clatita si punem 3 linguri de crema ricotta si cateva fructe de zmeura.

Impachetam clatita si o punem intr-un vas termorezistent. Repetam operatiunea pana terminam crema. Peste clatite turnam un sos obtinut din zdrobirea restului de fructe cu 50 g de zahar.

Dam la cuptor, la 180°C, pana incep sa se umfle (cam 20 minute). Este semn ca s-a copt crema. Mie imi place foarte mult cum se imbina gustul cremos al branzei si zmeura putin acrisoara. Sunt delicioase. Le putem servi cand sunt caldute.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. mmmmmmm , cu zmeurica sunt delicioase 😉 …. dar cu ce nu sunt ele delicioase , chiar si goale sunt bune !!!! … si eu am facut un desert azi cu clatite , dar postarea inca nu :(…

  2. Sunt nemaipomenit de frumoase!
    Va felicit pt. un blog atat de reusit!

    O intrebare: cate clatite v-au iesit ca vreau sa le fac pt. musafirii mei si sa nu fac prea putine.

    Multumesc anticipat pt. raspuns!

    Succes in continuare in bucatarie!

  3. Incercate, aprobate si papate rapid! Foarte bune. Eu am facut din 450gr de ricotta si mi-au iesit 8 clatite zdravene :). Multumesc pt reteta! O repetam.

  4. Divin de bune! Nu am apucat să fac poze! Doar că la sos am pus și suc de portocale ca la rețeta de crumble!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *