Castraveti bulgaresti – castraveti murati in otet

30 septembrie 2011Diva in Bucatarie

Castraveti bulgaresti – castraveti murati in otet. Castravetii murati in otet sunt dulci-acrisori, crocanti si foarte gustosi.

Nu cred ca exista gospodarie in tara noastra fara ca aceasta sa nu aiba in camara cateva borcane de castraveti bugaresti, castraveti murati dulci-acrisori. Vecinii de la sud de Dunare, experti in conserve, au realizat una din cele mai gustoase retete de castraveti murati in otet, pe care toata lumea ii stie de castraveti murati bulgaresti.

Castravetii murati in otet sunt dulci-acrisori, crocanti si foarte gustosi.

Reteta nu este complicata, ba chiar se face foarte usor. Dupa ce o veti face prima oara sunt convinsa ca o veti incerca mereu.

Mi se pare ca ies mult mai buni dupa reteta de mai jos, rezista mai mult, in comparatie cu cei opariti in otet cu apa si zahar si pusi apoi in borcane.

Ca majoritatea zonelor din tara retetele sunt influentate de vecinii de granita. In Bucuresti, in zona Nicolae Grigorescu, se spune ca locuiesc bulgari. Vecina noastra de la bloc avea o prietena bulgaroaica si se jura ca reteta o are de la ea.

Dupa ce i-am mancat la vecina noastra am cerut reteta si asa ii fac de peste 15 ani.

Acesti castraveti bulgaresti murati in otet sunt perfecti langa orice mancare cu sos, friptura la gratar sau la cuptor sau salate.

Obisnuiesc sa pregatesc si castraveti murati in saramura. Reteta o las aici.

Alta reteta de muraturi in otet pe care o ador este cea de gogosari opariti in otet cu zahar, salata de muraturi in sos de mustar(cu legumele oparite in prealabil in otet), gogosarii umpluti cu conopida (reteta aici) sau cei cu struguri (reteta aici).

Puteti sa pregatiti din toate, cantitati mai mici, caci iarna este lunga si va puteti bucura de conserve bune, naturale, fara conservati.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru castraveti bulgaresti – castraveti dulci acrisori murati in otet.

Ingrediente castraveti bugaresti:

castraveti
otet de vin alb de 9° + apa
sare grunjoasa de muraturi- fara iod
zahar
2-3 buc. ceapa alba
boabe de mustar
boabe de piper
floare de marar
foi de dafin
usturoi

Cum sa faci castraveti bugaresti:

Am ales castravetii astfel incat sa fie tineri, sanatosi, intregi, tari si nu foarte grosi, fara sa aiba urme de lovituri. I-am spalat si i-am lasat sa se ususce.

Intre timp am pregatit borcanele – le-am spalat, le-am uscat, apoi am pus pe fundul fiecarui borcan de 800 ml ceapa taiata pestisori, cateva boabe de piper si boabe de mustar.

Am aranjat castravetii in picioare, iar printre ei am pus felii de morcovi, 2 catei usturoi, foi de dafin si flori de marar, 1 lingura sare neiodata si 1 lingura rasa de zahar sau 1 lingurita varfuita.

Am turnat otet in borcane – la un borcan de 800 ml am pus 50-60 ml otet. Am completat cu apa pana la gatul borcanului.
Am sigilat borcanele si le-am pus la fiert intr-o oala capstusita cu prosop. Le-am fiert 20 minute la foc mic din momentul in care apa a inceput sa clocoteasca.

Le-am lasat sa se raceasca incet in oala pe care am acoperit-o cu un capac in momentul in care am oprit focul. Le puteti lasa sa se raceasca si sub o patura, peste noapte.

A doua zi le-am pus in camara.

Dupa 5-6 saptamani castravetii bulgaresti murati in otet pot fi consumati.

Sa aveti pofta!

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.

Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici. 

Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *