Prajitura cu struguri

28 septembrie 2011Diva in Bucatarie

Prajitura cu struguri. Mixam untul cu zaharul pana devin ca o crema, apoi adaugam ouale unul cate unul.

Aceasta prajitura cu struguri trebuie sa fie defapt un tort tipic englezesc: tort Victoria. A suferit insa o transformare pe parcurs… Ce a iesit in final este cu siguranta una din cele mai bune prajituri cu fructe pe care le-am mancat. Se face atat de usor, iar gustul este atat de delicios, incat veti deveni dependenti de aceasta prajitura.

INGRDEINETE:

140 g unt – la temperatura camerei
140 g zahar
140 g faina
2 oua
1 lingurita praf de copt
3-4 linguri de lapte
1 lingurita esenta de portocale
1 cana boabe struguri – fara samburi

PREPARARE:

Mixam untul cu zaharul pana devin ca o crema, apoi adaugam ouale unul cate unul.

Incorporam faina amestecata cu praful de copt amestecand usor. Punem 3 linguri de lapte, amestecam, apoi esenta de portocale si amestecam bine.

Turnam aluatul intr-o tava in care am pus hartie de copt. Aranjam boabele de struguri peste aluat si dam tava la copt in cuptorul preancalzit la 180°C pentru 40-45 minute (facem testul cu scobitoarea). Daca tavaliti boabele de struguri prin 2 linguri de faina, acestea nu vor cadea la fundul prajiturii, vor ramane in partea de sus.

Cand este coapta o scoatem din tava si o lasam sa se raceasca pe un gratar. Tapetam cu zahar pudra amestecat cu putina scortisoara.
Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. i really like your food pictures and want to invite you to try out tastingspot.com. it’s for anyone that just wants another place to submit photos and share it will other foodies. It’s still in beta version, but would love for you to start adding some photos and help get it going.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *