Chec cu dovleac si fructe uscate

23 septembrie 2011Diva in Bucatarie

Chec cu dovleac si fructe uscate. Toamna se instaleaza confortabil, la fel si frigul. Mi-am propus sa inveselesc atmosfera cu un chec foarte delicios, asortat la culorile frunzelor din gradina mea.

Toamna se instaleaza confortabil, la fel si frigul. Mi-am propus sa inveselesc atmosfera cu un chec foarte delicios, asortat la culorile frunzelor din gradina mea.

Cred ca saptamana trecuta era inca vara! Cand a plecat?

Reteta initiala avea morcovi, dar cand am deschis cutia cu fructe din frigider mi-a facut cu ochiul dovleacul, iar eu fire vulnerabila, m-am lasat ispitita.

Nu-mi pare rau, a iesit un chec foarte delicios.

Daca vrei sa incerci si alte retete cu dovleac iti las mai jos cateva sugestii delicioase:

Desi este o leguma cel mai mult il folosesc in deserturi, dar acesta poate fi gatit in zeci de moduri si in varianta sarata(supa crema, gratin, piure, cu paste sau in salate).

Partea buna este ca dovleacul are multe beneficii pentru sanatate, caci contine foarte multe vitamina B, vitamina A, luteina, beta caroten, magneziu, fosfor, magan, fier. Este bogat in poteine si contine fibre si antioxidanti.

Are putine calorii, asa ca puteti consuma dovleac copt pe post de desert simplu si sanatos.

Lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de chec cu dovleac si fructe uscate o las mai jos:

Ingrediente chec cu dovleac si fructe uscate:

4 oua
100 ml ulei
150 g zahar
200 g faina
1 1/2 cana cu dovleac ras
1 plic praf de copt
1 lingurita esenta de vanilie
1/2 lingurita praf scortisoara
2 linguri nuci tocate
2 linguri stafide

Cum se face reteta de chec cu dovleac si fructe uscate:

Pentru inceput am mixat albusurile cu putina sare (cam cat poti lua intre doua degete).

Am adaugat jumatate din cantitatea de zahar in 3 transe si am continuat sa mixez pana am obtinut o spuma tare.

Separat, in alt vas, am amestecat galbenusurile impreuna cu restul de zaharul si extractul de vanilie.

Am turnat uleiul peste acestea si am amestecat bine.

Am pus apoi albusurile spuma peste galbenusuri si am amestecat usor pentru a nu elimina aerul din compozitia albusurilor.

Am incorporat faina amestecata cu praful de copt, apoi am adaugat dovleacul ras, nucile, stafidele si scortisoara.

Am amestecat pana s-a omogenizat compozitia.

Am turnat aluatul intr-o tava tapetata cu ulei si faina (sau cu hartie de copt).

Am copt checul in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 45 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

Se face atat de usor, incat trebuie sa va lasati ispititi si sa il incercati.

Pofta buna!

Ma gasiti si pe INSTAGRAM.

Pagina de Facebook este aici.

Va invit sa ma urmariti si pe YouTube.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Super bun checul, l-am facut de mai multe ori, si ca sa il mai schimb si sa maschez dovleacul (pentru copii), am taiat 20g de faina si am adaugat 20g cacao,si am scos scortisoara (nu stiam cum merge cu cacao) si fructele uscate, iar copiii il adora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *