Prajitura cu gem si nuci

14 septembrie 2011Diva in Bucatarie

Prajitura cu gem si nuci. Dupa ce se coace, o lasam 10 minute in tava, apoi o scoatem cu grija pentru a nu se crapa partea de sus a prajiturii. Asteptam sa se raceasca, apoi o putem taia.

INGREDIENTE:

(20*25cm)

Pentru blat:
5 galbenusuri
120 g zahar
200 g unt moale, la temperatura camerei
coaja rasa de la 1 portocala sau lamaie
300 g faina
1 pachet praf de copt
1 praf de sare
1 lingurita esenta de vanilie

Pentru crema:
5 albusuri
200 g zahar
1 praf bicarbonat (1 varf cutit)
1/2 lingurita suc lamaie
150 g nuca macinata

5 linguri gem (caise sau prune)

PREPARARE:

Mixam untul cu zaharul si adaugam pe rand cate un galbenus. Adaugam esenta de vanilie si coaja de portocale, amestecand pana se omeogenizeaza. Incorporam apoi faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare. Lasam aluatul 1 h la frigider.

Cu 10 minute inainte sa scoatem aluatul din frigider pregatim crema: mixam albusurile spuma tare, impreuna cu zaharul. Adaugam bicarbonatul stins cu 1/2 lingurita suc lamaie. La sfarsit incorporam nuca macinata amestecand usor cu o spatula sau o lingura.

Scoatem aluatul din frigider, intindem 3/4 din el in tava tapetata cu hartie de copt, apoi il ungem cu gem. Imbracam prajitura cu albusul batut spuma. In final radem restul de aluat, peste crema de albus cu nuca.

Vom coace prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 45 minute. Cu 10-15 minute inainte sa scoatem prajitura din cuptor o acoperim cu hartie de copt pentru a nu se rumeni prea tare.

Dupa ce se coace, o lasam 10 minute in tava, apoi o scoatem cu grija pentru a nu se crapa partea de sus a prajiturii. Asteptam sa se raceasca, apoi o putem taia.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Am facut-o si eu astazi, a iesit ceva de vis si s-a facut mult mai usor decat credeam. Eu am intins aluatul direct in tava in care am copt prajitura pentru ca era usor sfarmicios. Rezultatul a fost o prajitura fina si deosebita, o combinatie de acrisor si dulce, si de consistente, gemul cremos, bezeaua mai aspra si aluatul fraged. Delicios!

  2. Buna
    Am făcut prăjitura.Acum este la cuptor.aluatul trebuie sa fie sfaramicios?mai trebie făina in momentul in care trebuie întins?pentru ca la mine nu se putea întinde decât întins cu mana.😊

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *