Supa de pui cu galuste de gris

12 septembrie 2011Diva in Bucatarie

Supa de pui cu galuste de gris. Cand carnea si legumele sunt fierte, luam supa de pe foc si o strecuram. Acestea le putem folosi la alte preparate (salate, pilaf, etc).

INGREDIENTE:

Pentru supa:
1 kg carne de pui
3 morcovi
1 pastarnac
1 telina -radacina
1 ceapa mare
1 catel de usturoi
1 ardei gras
sare
piper
patrunjel verde

Pentru galustele de gris:
110 g gris
3 oua (130- 150 g)

PREPARARE:

Curatam carnea de pui, o spalam bine, apoi o punem la fiert. O lasam sa fiarba cateva clocote si luam spuma de mai multe ori. Asezonam cu sare si piper, curatam legumele si le adaugam si pe acestea.

Cand carnea si legumele sunt fierte, luam supa de pe foc si o strecuram. Acestea le putem folosi la alte preparate (salate, pilaf, etc).

Cat timp se fierbe supa, pregatim galustele de gris: batem ouale bine, apoi incorporam grisul. Lasam cateva minute (in jur de 10) sa se odihneasca compozitia.

Intr-o oala punem la fiert apa cu sare. Cand va da in clocot, punem cu o lingura sau cu lingurita(in functie de marimea dorita) compozitia de gris cu ou in apa.

Lasam sa fiarba cam 10 minute. In acest moment turnam un pahar de apa rece si le lasam apoi sa mai fiarba 5 minute. Cand se vor ridica la suprafata sunt fierte si pufoase (sunt aproape duble in volum).

Le punem in supa de pui fara sa fie nevoie sa le fierbem impreuna.

Pofta buna!

Multumesc, Diana Tanase pentru poza si mesajul lasat pe Instagram. Chiar mi-ai facut ziua mai frumoasa! 🙂

„Datorită reÈ›etei dvs.pot face oricând aceasta supă, pe care băiatul meu o adoră. ÃŽnainte sa descopăr reÈ›eta dvs.aveam o mare reÈ›inere în a face această supă, deÈ™i stiam ca le place atât de mult copiilor mei. Dar găluÈ™tele fie îmi ieseau pietroaie, fie se dezintegrau în oală. De când folosesc cantitățile din reÈ›eta dvs., niciodată nu am mai dat greÈ™!
Vă mulÈ›umesc!”

Multumesc, draga mea Ioana pentru poza!

Ma gasiti si pe Instagram daca apasati aici.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de You Tube.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Singura reteta care din pacate nu mi-a reusit !!!
    Eu cred ca este o greseala de „tipar”.
    Cred ca trebuia 1 ou nu 3 oua si 4 linguri de gris.
    Era atat de moale consistenta incat se destrama automat in momentul in care o puneam in apa data in clocot !!!

      1. sa inteleg ca TU nu ai facut galustele cum ai dat reteta ?…ai folosit gramajul?
        si eu am deseori probleme cu galustele, uneori imi ies pufoase , dar cateodata nu.

        1. Sunt facute de mama mea cele din poza, cu cantitatile indicate. Am inlocuit ” x linguri” de gris cu cantitatea in grame pentru a fi cat mai exacta. Mamei mele ii ies cele mai bune galuste pe care le-am mancat!
          Trebuie neaparat lasata compozitia sa se „odihneasca” inainte sa le pui la fiert. Si foarte important: se pune apa rece … respecta indicatiile si vor iesi pufoase si moi.

    1. Nici mie nu mi-au iesit. Am lasat compozitia sa se si „odihneasca” 10 minute,degeaba… Este prea putin gris,prea multe oua… am irosit ingredientele degeaba pt ca din nefericire nici nu mai aveam gris prin casa pt a putea incerca s-o „dreg” cumva .:-)))

      Toate cele bune!

  2. Au iesit galustele perfect cu reteta in grame.Multumesc mult de reteta.Mie de obicei imi ieseau tari , dar daca respectati reteta intocmai nu aveti cum sa dati gres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *