Saramura de pui

7 septembrie 2011Diva in Bucatarie

Saramura de pui. Prajim carnea de pui pe gratar. In acelasi timp punem ardeii grasi si rosiile pe gratar.

Saramura de pui cu mamaliga mancam in fiecare vacanta de vara, cand mergeam la tara, la nasii mei. La inceput am strambat din nas, dar vazandu-i pe ceilalti cu cata pofta mananca, m-am molipsit si eu. Cu timpul eu eram cea care cerea sa manance saramura de pui…

INGREDIENTE:

2 pui
4 catei usturoi
1 ardei iute
2 ardei grasi copti
2 rosii mari coapte pe gratar
1 lingura cu varf sare de mare
1/4 lingurita boabe piper
1 legatura patrunjel
cateva fire cimbru praospat
1 frunza foarte mica dafin

PREPARARE:

Prajim carnea de pui pe gratar. In acelasi timp punem ardeii grasi si rosiile pe gratar.

Cat timp se prajesc carnea si legumele, punem intr-o oala la fiert 700 ml apa cu un ardei iute taiat felii, cimbru, boabe de piper, dafin si sare. Lasam sa fiarba cam 5 minute la foc mic. Luam legumele prajite si le punem in saramura, impreuna cu usturoiul taiat felii o parte, restul fiind pisat (2 catei), apoi mai fierbem cateva minute. Cand este si puiul prajit, il punem intr-un vas termorezistent. Turnam saramura peste acesta si dam totul la cuptor pentru 20 minute, la 200°C.

Scoatem puiul din cuptor si presaram patrunjel verde tocat marunt.

Servim saramura de pui fierbinte cu mamaliga calda.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. am facut si eu aceasta reteta cu mici imbunatatiri;am copt un kg de ardei capia si vreo opt rosii cornisor si am folosit sase catei de usturoi si pot sa va spun ca a iesit foarte buna .multumim pentru reteta !PUPICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *